MKB-Top over financiering vindt 21 september plaats

31 augustus 2015 567

Op 21 september organiseren de Nederlandse Vereniging van Banken, MKB-Nederland, VNO-NCW en het ministerie van Economische Zaken de MKB-Top 'Samenwerken aan passende financiering'. Doel is om ondernemers, investeerders, banken, overheid en aanbieders van alternatieve financieringsvormen bij elkaar te brengen om samenwerking te bevorderen en zo perspectief te bieden voor groei van het MKB.

Nationale Financieringswijzer
Tijdens de MKB-top zal minister Kamp van Economische Zaken de Nationale Financieringswijzer lanceren. Dit nieuwe webportaal wijst ondernemers de weg naar publieke en private partijen die een rol kunnen spelen bij de financiering van hun bedrijf; een soort 'ANWB voor de financiering van het MKB'.

Samen werken aan passende financiering

De Nationale Financieringswijzer helpt ondernemers op weg bij het opstellen van een ondernemersplan en het bepalen van de meest passende financieringsvorm. Het portaal komt voort uit samenwerking tussen de Nederlandse Vereniging van Banken, de Kamer van Koophandel, de ondernemersorganisaties MKB Nederland en VNO-NCW, het ministerie van Economische Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Job Swank, directeur monetaire zaken en financiële stabiliteit van De Nederlandsche Bank zal tijdens de top ingaan op de cijfermatige ontwikkeling van de financiering van het MKB.

Tijdens de top zullen verder debatten worden gehouden over gestapelde financiering, nieuwe vormen van samenwerking en innovatieve dienstverlening en de rol van Europa bij de financiering van het MKB. 

Datum en locatie
De MKB-Top vindt plaats op maandag 21 september in de Caballero Fabriek te Den Haag. Het programma start om 13.00 uur.

Nieuws

×