Top van RBS ontvangt 3.3 miljoen pond in aandelen

14 augustus 2015 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het management team van Royal Bank of Scotland ontvangt £3.35 miljoen in aandelen, een week nadat de overheid startte met het afstoten van zijn belangen in de bank. Dat schrijft Financial Times.

Het door staatsgeld gesteunde Royal Bank of Scotland (RBS) heeft voor de eerste zes maanden van het jaar aandelen overgedragen aan tien executives binnen de bank. Chief executive Ross McEwan doneert zijn £500.000, na belastingafdracht, aan een goed doel. De uitbetalingen aan de top van RBS volgen een week nadat de overheid was begonnen met de verkoop van zijn 78% belang in de bank. De overheid verminderde het belang in de bank naar minder dan 73%.

RBS had eerder gezegd dat topman McEwan niet van plan was om zijn vergoeding van 2015 te ontvangen omdat dat de kwestie zou kunnen afleiden van zijn focus om de bank te herstructuren. Ross McEwan ontvangt, schrijft de Financial Times, echter 95.318 aandelen ter waarde van ongeveer £330.000. Eerder had McEwan voorgenomen om geen aandelen te verkopen gedurende zijn functie als CEO.

RBS

Mark Baillie en Chris Marks, beiden chief executives van RBS’ investment bank, kregen elk £483.558. Ewen Stevenson, Chief Financial Officer, ontving £399.999, terwijl Simon McNamara, verantwoordelijk voor IT binnen de bank, werd beloond met £299.997. Elaine Arden, hoofd van Human Resources, kreeg £143.751.

RBS kampt de afgelopen jaren met diverse technologische problemen, zoals recentelijk nog een probleem waarbij klanten op 31 juli geen toegang hadden tot hun online accounts. De softwarekwestie volgde slechts zes weken na een soortgelijk probleem, dat leidde tot het verdwijnen van duizenden klantbetalingen, hoewel dit enkele dagen later wel werd rechtgezet.