ING voor de 10e keer bij de Amsterdam Gay Pride

03 augustus 2015 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Aan de parade die onderdeel uitmaakt van de Amsterdam Gay Pride, namen ING-collega’s deel uit Armenië, België, Brazilië, Bulgarije, China, India, Italië, Nederland, Polen, Roemenië, Suriname en Vietnam. Zij vierden het feit dat ING al 10 jaar betrokken is bij de Amsterdam Canal Parade.

Thema
Het thema van de ING-boot ging dit jaar over de voortrekkersrol die Nederland heeft gespeeld door in 2001 als eerste land ter wereld het burgerlijk huwelijk voor iedereen open te stellen.

Tijdens de Gay Pride wapperde de regenboogvlag op alle hoofdkantoren in Amsterdam en de speciaal voor ING ontworpen roze geldautomaten waren ook weer in bedrijf.

ING - Oranje is jezelf zijn

Martha McDevitt-Pugh, voorzitter van Gala, het netwerk van ING voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en sympathisanten, zei: “Met de Gay Pride vieren we de vrijheid die we in Nederland genieten, en bij ING, om onszelf te kunnen zijn en open te zijn over wie we liefhebben. Het is bijzonder en inspirerend om dat samen met collega ING’ers uit landen te doen waar het niet zo gemakkelijk is om er voor uit te komen dat je homo, lesbisch, biseksueel of transgender bent.”

Verklaring van Amsterdam
ING is van de bedrijven die sinds 2004 voorop gaat waar het gelijkheid op de werkvloer betreft voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LGBT’ers). ING tekende als eerste de Verklaring van Amsterdam. Ondertekenaars onderschrijven de doelstellingen hiervan en beloven deze uit te dragen door een bedrijfscultuur te creëren waarin LGBT’ers worden gewaardeerd, zichzelf kunnen zijn en hun volledige potentieel tot ontwikkeling kunnen brengen.