Danielle Slabbekoorn CEO stagiaire bij Welten

05 juni 2015 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De winnaar van de derde editie van het CEO Challenge Weekend van Welten is Daniëlle Slabbekoorn uit Kaatsheuvel. Zij start in september als persoonlijke stagiaire van CEO Cees Welten voor een periode van een halfjaar. In totaal deden er afgelopen weekend dertig studenten aan de Challenge mee.

Financieel opleider Welten heeft voor de derde keer zijn CEO Challenge Weekend voor studenten georganiseerd. De felbegeerde prijs van het weekend is een halfjaar stage lopen als persoonlijke stagiair van CEO Cees Welten, waarbij de winnaar deelgenoot wordt van alle vergaderingen, beslissingsmomenten en ontmoetingen met vooraanstaande beleidsmakers.

Danielle Slabbekoorn - Welten

Van de dertig hbo/hbo+ studenten die door de selectie voor deelname aan het uitdagende weekend kwamen is Daniëlle Slabbekoorn de gelukkige winnaar. Tijdens de observaties van de uitdagende opdrachten en diverse workshops bleek Slabbekoorn over de juiste competenties en kwaliteiten te beschikken om voor een halfjaar steun en toeverlaat van Cees Welten te worden.

Stressmanagement
Een wel heel inspirerende workshop was toen op zondagochtend de studenten verrast werden door een bezoek van Trudy Feijen en Sipke Jan Bousema. Deze twee communicatie-experts onderwierpen de potentiële CEO’s aan een stroom lastige vragen die op video werden vastgelegd. Achteraf werd de video samen bekeken en ontvingen de studenten waardevolle feedback op de wijze waarop zij met de stressvolle situatie omgingen.

Finalisten - CEO Challenge Weekend

Finalisten
Rond het middaguur waren de tien finalisten bekend. Tijdens een lunch met de sollicitatiecommissie kon iedere kandidaat aan de hand van een korte presentatie laten zien waarom hij of zij dé CEO stagiair voor Welten was. Tot slot hadden de deelnemers individuele gesprekken met de commissie.

Na deze sollicitaties viel de keuze unaniem voor de 20-jarige Daniëlle uit Kaatsheuvel. “Ze is ambitieus, weet waar ze over praat en is in staat anderen op een natuurlijke en heldere manier te overtuigen”, concludeert Cees Welten. De aankomend CEO-stagiaire is heel blij met haar overwinning: “Dit weekend was naast intensief ook gezellig en vooral leerzaam. Ik weet daarom ook zeker dat ik tijdens mijn stage veel ervaring zal opdoen en onwijs veel zal leren!”

Ook de andere finalisten gingen niet met lege handen naar huis. Zij ontvingen een baangarantie van de financieel opleider.