Welten zoekt voor derde keer nieuwe CEO stagiair

28 april 2015 425

Volgens Welten heeft de ontwikkeling van jong talent momenteel voor de financiële sector niet de hoogste prioriteit. Toch loont het hier ook nu in te investeren, zodat in de nabije toekomst geen schaarste aan goed opgeleide, vakbekwame professionals ontstaat. Welten laat jongeren kennismaken met de sector via een Summer Course en de CEO Challenge. De deelnemers zijn na afloop vrijwel unaniem: “De financiële sector is leuk!”

Dit jaar staat voor de derde maal de CEO Challenge op het programma. In het weekend van 29 t/m 31 mei strijden 30 hbo(+) studenten om een wel heel bijzondere stageplaats; een stage als CEO van Welten. 

Baangarantie

Een deelnemer die tijdens de vorige editie van het CEO Challenge Weekend niet won, maar zeker niet verloor, is MER-student Pim Tax. Hij genoot met volle teugen van het weekend. “Het was leuk, ik heb ontzettend veel geleerd door de workshops en opdrachten en er een mooi netwerk aan over gehouden.” Omdat Pim wel bij de finalisten hoorde, kreeg hij een baangarantie bij Welten. In een kort filmpje kijken Cees Welten en Pim terug op het Challenge Weekend en op de indruk die Pim op Cees maakte.

Minder stoffig en veel mogelijkheden

“Op dit moment loop ik stage bij Welten, weliswaar niet als CEO, maar ik heb het goed naar mijn zin”, vertelt Pim. De financiële wereld bevalt hem goed. “Voorheen had ik eigenlijk niet echt een beeld van deze sector, maar nu ben ik er heel enthousiast over. Het is minder stoffig dan ik dacht en het biedt veel ontwikkelingsmogelijkheden.”

Positief verrast

Welten is steeds weer positief verrast over het enthousiasme en de kwaliteit van de deelnemers aan de Summer Courses en het CEO Challenge Weekend. “Dat heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat alleen echt gemotiveerde studenten een weekend of een deel van hun vakantie willen opofferen om zichzelf te ontwikkelen”, vertelt Cees Welten. “Maar het blijft steeds opnieuw leuk en bijzonder om de deelnemers te zien groeien in de korte tijd dat ze op de Welten Campus verblijven.”

Waarom organiseert Welten CEO Weekend?
1. Nu niet investeren betekent schaarste in de toekomst.
2. Jongeren bekend maken met mogelijkheden in de sector.
3. In een vroeg stadium interesse wekken bij studenten en in contact blijven.
4. Cees Welten leert op zijn beurt van een student die met een frisse blik de financiële sector bekijkt.
5. Jeugd heeft de toekomst!

Waarom als student deelnemen?
1. Je maakt kans op een unieke stage als CEO.
2. De tien finalisten ontvangen een baangarantie.
3. Je bouwt een waardevol netwerk op met jaarlijks een gezellige reünie.
4. Je volgt interessante workshops en werkt aan je eigen ontwikkeling.
5. Het is ontzettend leuk en gezellig weekend.

Kijk voor meer informatie op www.halfjaarceo.nl.

Nieuws

×