Binck organiseert Beleggersdag in Amsterdam RAI

27 mei 2015 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Vrijdag 29 mei organiseert BinckBank de eerste editie van de Binck Beleggersdag in de RAI. Op het beleggersevenement spreken onder andere Dr. Doom Marc Faber en beleggingsstrateeg Fons Lute van BlackRock. Bezoekers kunnen verschillende masterclasses bijwonen en het evenement wordt afgesloten met een borrel.

Binck Beleggersdag
Op vrijdag 29 mei staat de Amsterdam RAI geheel in het thema van beleggen en alles wat daarmee te maken heeft. Dan vindt namelijk voor de eerste keer de Binck Beleggersdag plaats, volgens organisator BinckBank ‘een uniek beleggersevent met bijzondere sprekers en gasten.’ Het evenement bestaat uit een verzameling interactieve presentaties, lezingen en masterclasses rond het centrale thema ‘Bouwen aan uw vermogen.’ De verschillende onderdelen worden verzorgd door prominente sprekers uit de beleggerswereld en de dag wordt aan elkaar gepraat door dagvoorzitter en RTLZ presentator Peter van Zadelhoff.

Binck Beleggersdag

BinckBank
BinckBank is sinds zijn oprichting in 2000 uitgegroeid tot de grootste aanbrenger van particuliere effectenorders in Nederland. Binck verwerkt bijna 9 miljoen orders per jaar en heeft ondertussen meer dan 430.000 klanten – wat van BinckBank een top 5 speler maakt voor heel Europa. De beleggersbank beheert €21 miljard en ook de tevredenheid ligt hoog – 94% geeft aan ‘erg tevreden’ te zijn met zijn diensten. 

Diverse Sprekers
Hoofdspreker op de Beleggersdag is Marc Faber. Faber – ook wel bekend onder de bijnaam Dr. Doom – is een legendarische belegger en bestsellerauteur. Volgens Binck dankt hij zijn bijnaam aan ‘zijn bearish beleggingsvisie’. Marc Faber werd in 1946 geboren in Zürich, Zwitserland. Hij studeerde op zijn 24ste cum laude af als econoom aan de Universiteit van Zürich. “Marc Faber staat garant voor tegendraadse en prikkelende visies”, aldus Binck. Ook Beleggingsstrateeg Fons Lute neemt op 29 mei het woord. Lute heeft een indrukwekkend CV in de wereld van investeren en beleggen met directieposities bij onder andere Cyrte Investments en PGGM Investments. Sinds oktober 2012 is Lute managing director van het fiduciary mandates investmentteam bij BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder.

Naast de presentaties van deze twee prominente sprekers hebben bezoekers de mogelijkheid om twee masterclasses bij te wonen van de in totaal acht sessies die worden georganiseerd. Deze masterclasses worden verzorgd door iShares, SKAGEN, BNP Paribas Investment Partners, Think ETF’s, BNP Paribas Markets, JPMorgan Asset Management, ABN AMRO’s researchpartner Morningstar en Binck zelf.

Het evenement begint om 12:00 en wordt rond 17:20 formeel afgesloten, waarna aanwezigen nog kunnen genieten van een borrel. Voor meer informatie over het programma, de sprekers en de verschillende masterclasses kan men terecht op de website van de Binck Beleggersdag.