Deutsche Bank doet miljardenovername in Australië

18 maart 2015 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Deutsche Bank heeft de kredietactiviteiten van General Electric (GE) in Australië overgenomen. Samen met investeerders KKR en Värde heeft de bank zo’n €6 miljard bij elkaar gelegd voor de Australische GE-leningentak. De overname is in lijn met de strategie van Deutsche Bank om zich nog meer te positioneren als wereldwijde universele bank.

Afgelopen zondag werd bekend gemaakt dat Deutsche Bank een van de grootste met durfkapitaal gefinancierde overnames in de Australische geschiedenis op zijn naam heeft gezet. De van origine Duitse grootbank heeft samen met investeerders KKR en Värde alle kredietactiviteiten van General Electric in de regio overgenomen. Prijskaartje, omgerekend zo’n €6 miljard. De overname levert Deutsche meer dan 3 miljoen nieuwe klanten op in Australië en Nieuw-Zeeland. 

Deutsche Bank - Overname

GE-kredietactiviteiten in de etalage

Het Amerikaanse industriële concern heeft al langere tijd zijn consumenten-kredietactiviteiten in de etalage staan. GE wil graag terug naar zijn kernactiviteiten, met daarnaast een stukje kredietverstrekking aan industriële klanten. De stap om steeds meer van zijn kredietactiviteiten af te stoten werd genomen omdat diezelfde activiteiten de van origine industriële producent in grote moeilijkheden brachten tijdens de crisis. GE nam reeds afscheid van zijn consumentenleningen in Scandinavië en Zwitserland. Ook zal de handelsbank van het concern GE Artesia Bank binnenkort haar deuren sluiten in Nederland.

Deutsche Bank global strategie

De overname van de Australische krediettak is in lijn met de strategie die Deutsche Bank wereldwijd hanteert. Jürgen Fitschen, co-CEO van Deutsche, bevestigde tijdens een recente conferentie in Frankfurt dat de Duitse grootbank wereldwijd actief wil blijven met een uitgebreid dienstenaanbod. De toevoeging van meer dan 3 miljoen nieuwe klanten in Australië en Nieuw-Zeeland lijkt hier goed bij te passen.