BNP Paribas en North Sea Jazz Festival langer partners

05 maart 2015 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BNP Paribas Nederland is ook voor de komende drie jaar de sponsor van het North Sea Jazz Festival. BNP Paribas is al sinds 2011 partner van het grootste indoor jazzfestival ter wereld.

Jazz voor een groot publiek

Met de sponsoring is BNP Paribas ook betrokken bij de Paul Acket Award voor getalenteerde jazzmuzikanten en North Sea Jazz Kids. Zowel de bank als North Sea Jazz hebben tot doel jazz bij een groter publiek bekend te maken; daarbij is aandacht voor nieuw jazz-talent van essentieel belang. Volgens BNP Paribas heeft ze inmiddels al een groot aantal muzikanten geholpen met hun carrière. Deze artiesten zijn al grotendeels bekend binnen de jazzscene, maar nog niet bij het grote publiek. Door talenten te laten spelen op het vermaarde North Sea Jazz Festival, krijgen hun carrières een extra impuls.

North Sea Jazz

Anne Marie Verstraeten, CEO BNP Paribas Nederland: “BNP Paribas gelooft in de kracht van een langdurige samenwerking. Daarom verbinden wij ons nog eens voor drie jaar aan het North Sea Jazz Festival. Wij zijn enorm blij en trots dat we een bijdrage leveren aan het toegankelijk maken van jazzmuziek voor een breed publiek.”

Jan Willem Luyken, festival directeur North Sea Jazz: “Ook wij zijn zeer verheugd over de continuering van onze samenwerking. We hebben de afgelopen jaren een hechte partnership opgebouwd waarbij BNP Paribas en haar stichting ons niet alleen financieel, maar ook in grote mate inhoudelijk ondersteunen, onder andere door zich te verbinden aan de Paul Acket Award en North Sea Jazz Kids.”