Raad van Bestuur De Lage Landen geformaliseerd

19 februari 2015 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De nieuwe Raad van Bestuur van De Lage Landen (DLL), een wereldwijd aanbieder van asset gerelateerde financiële oplossingen, is deze week geformaliseerd.  Na de benoeming van Bill Stephenson als Chief Executive Officer in juni 2014 is Rob van Zadelhoff aangesteld als Chief Commercial Officer, terwijl Carlo van Kemenade de rol van Chief Operational Officer op zich zal nemen. Frans Overdijk zal aanblijven in zijn rol van Chief Financial & Risk Officer.

Rob van Zadelhoff

Rob van Zadelhoff kwam eind 2014 als Chief Commercial Officer naar DLL; inmiddels heeft De Nederlandsche Bank (DNB) de benoeming van Van Zadelhoff ook officieel goedgekeurd. Als CCO zal hij vanuit het hoofdkantoor in Eindhoven leiding geven aan de commerciële strategie van DLL in 36 landen over de hele wereld.

Van Zadelhoff, afgestudeerd in de rechten, heeft sinds 1991 diverse belangrijke internationale topposities bekleed bij moederorganisatie Rabobank. De afgelopen 17 jaar heeft hij in verschillende landen overal ter wereld gewoond en gewerkt. Van 2007 tot 2011 werkte Van Zadelhoff in Singapore, waar hij verantwoordelijk was voor de strategie en het management van de Aziatische activiteiten van Rabobank. Recentelijk was hij als Chief Commercial Officer West in het Management Team Rural & Retail van Rabobank International verantwoordelijk voor de activiteiten in Noord- en Zuid-Amerika.

De Lage Landen - Executive Board

Carlo van Kemenade
Carlo van Kemenade is al 25 jaar bij het bedrijf en sinds maart 2013 lid van de Raad van Bestuur van DLL. De afgelopen tijd was hij verantwoordelijk voor de activiteiten van DLL in de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Brazilië, Chili en Argentinië. Sinds zijn indiensttreding in 1990, heeft hij diverse hoge managementposities bekleed. Hij heeft brede ervaring op alle gebieden die relevant zijn voor de organisatie. Van Kemenade behaalde zijn MBA aan de Nyenrode Business Universiteit, waar hij werd uitgeroepen tot Student van het Jaar en Valedictorian. Carlo van Kemenade heeft zich gespecialiseerd in leiderschap en verandermanagement in een multiculturele, globaliserende omgeving.

Frans Overdijk

Frans Overdijk zal aanblijven in zijn rol van Chief Financial & Risk Officer, een positie die hij sinds 2013 bekleedt, en is tevens lid van de Raad van Bestuur. Overdijk is primair verantwoordelijk voor Group Finance & Control, Risk, Treasury, Tax en Mergers & Acquisitions. Overdijk startte in 2010 bij DLL als Chief Financial Officer. Voorheen was hij Chief Financial and Risk Officer voor Rabobank-dochter FGH Bank. Hij is al sinds 1982 actief voor diverse Rabobank-onderdelen. Overdijk is daarnaast Voorzitter van de Raad van Toezicht van Rabo Groenbank, een dochter van Rabobank die zich richt op ‘groene investeringen’. - See more at: http://www.dllgroup.com/nl/press/latest/dll-formaliseert-haar-raad-van-bestuur#sthash.lAxUvvPk.dpuf

Team moet DLL naar een volgend niveau tillen

Bill Stephenson, CEO en Voorzitter van de Raad van Bestuur zegt: “Met veel genoegen kondig ik de formalisering van onze Raad aan, waardoor onze focus op eenvoud, verantwoordelijkheid en onze klanten verder wordt versterkt. Ik ben ervan overtuigd dat we met de benoeming van Rob van Zadelhoff als CCO en Carlo van Kemenade als COO beschikken over een uiterst ervaren en sterk team dat klaar is ons bedrijf naar het volgende niveau te tillen. We zullen ons blijven richten op sterke langetermijnrelaties, global footprint, gespecialiseerde assetkennis en operationele efficiëntie.”