BinckBank: NASDAQ OMX vergroot belang in TOM

11 december 2012 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

The Orde Machine (TOM) van BinckBank heeft vandaag bekend gemaakt dat NASDAQ OMX zijn aandelen belang heeft vergroot naar 25% en de optie heeft bedongen om het belang in de toekomst uit te breiden tot 50,1%. Met deze gëintensiveerde samenwerking hoopt TOM een volgende stap te kunnen zetten in hun innovatiekracht en Europese expansie-drift.

Seperate infrastructuur

NASDAQ OMX zal TOM bovendien voorzien van een separate infrastructuur in Londen zodat de klanten van TOM kunnen profiteren van de snelst mogelijke verbinding. Daarnaast kent de nieuwe infrastructuur ook een hogere capaciteit zodat meer orders en transacties verwerkt kunnen worden.

Europese expansie

Na de expansie van TOM in de optiemarkt in Nederland streeft TOM naar Europese uitbreiding. In 2013 richt TOM zich met haar bestaande klanten op een marktaandeel van 30% - 40% van de optiehandel in Nederland.

Samen meer innovatiekracht

Willem Meijer, CEO van TOM: "Door het wereldwijde en solide netwerk van NASDAQ OMX ligt Europese uitbreiding voor ons binnen direct handbereik. Bovendien zal NASDAQ OMX met haar vooruitstrevende technologie en expertise een positieve bijdrage leveren aan de toekomstige successen van TOM. Als open platform nodigen wij alle financiële instellingen uit te profiteren van de voordelen van deze marktwerking."

Hans-Ole Jochumsen, Executive Vice President Global Data Products and Transaction Services Nordics, NASDAQ OMX: "Met het belang in TOM verstevigen we onze positie in Europa als een partij die door middel van technologie haar cliënten voordelen biedt in hun aandelen- en optiehandel. De Smart Order Router van TOM is een goed voorbeeld van technologische innovatie in het belang van de klant."