BinckBank introduceert processing specialist Able

23 januari 2013 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

BinckBank Professional Services en Syntel slaan de handen ineen en opereren voortaan onder de nieuwe naam Able. Met Able ontstaat een zelfstandig bedrijf dat specialist is op het gebied van ontwerp, ontwikkeling en processing van softwareplatforms voor beleggen en sparen. De nieuwe zelfstandige onderneming is actief in Nederland en België en wil op termijn doorgroeien in Europa.

Flexibele ondersteuning van het bedieningsmodel

Pieter Aartsen, bestuurder BinckBank en CEO Able: "Als gevolg van de maatschappelijke druk op het verdienmodel van banken en verzekeraars en de toename van nieuwe regelgeving, zitten financiële instellingen te springen om automatiseringsoplossingen waarmee zij de kosten voor hun processen en systemen structureel kunnen verlagen en beter beheersbaar maken. Wat Able hierin uniek maakt is dat als de omstandigheden bij de klant wijzigen, alsnog geswitcht kan worden in bedieningsconcept waardoor de dienstverlening blijft passen. Waarde toevoegen aan onze partners is onze missie."

Processing en automatisering: zelf doen of uitbesteden

Door de bundeling van processing en software ontwikkeling biedt Able financiële instellingen, de mogelijkheid om te kiezen welk product of service het beste aansluit op hun automatiseringsbehoefte. Zo levert Able zowel software in licentie waarmee een bank zelf aan de slag kan gaan, als ook BPO-dienstverlening. Dit is de andere kant van het spectrum waarbij Able de volledige processen rondom beleggen en sparen overneemt.

Daarbij voegt Able een nieuw bedieningsconcept toe, te weten Software as a Service (SaaS). Bij SaaS wordt zowel de hardware als de software uitbesteed. Het datacenter, technisch beheer van het platform, software ontwikkeling, testmanagement en incident & problem management worden door Able binnen het SaaS-concept verzorgd. SaaS staat hiermee tussen de softwarelicentie en de BPO-uitbesteding in. De klant behoudt binnen dit concept flexibiliteit door haar eigen business processen te kunnen inrichten en managen.