BinckBank stopt verkoop Able en bouwt diensten af

10 november 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

BinckBank wil zich focussen op de particuliere belegger en heeft daarom enige tijd geleden besloten om Able, dat zich met outsourcing-, software- en licentie activiteiten richt op de zakelijk klant, te verkopen. Doordat niet is voldaan aan de voorwaarden voor de overdracht van de klanten staakt BinckBank het verkoopproces.

Verkoop gestaakt

BinckBank staakt de verkoop van zijn outsourcing-, software- en licentiebedrijf Able aan Blackfin Capital Partners, omdat niet tijdig is voldaan aan de voorwaarden voor overdracht van de Business Process Outsouring-klanten. BinckBank blijft zich echter strategisch focussen op het verder ontwikkelen van het retailbedrijf en de dienstverlening aan de BPO-klanten zal geleidelijk worden afgebouwd.

BinckBank stopt verkoop Able

Naar verwachting zullen de integratiekosten in 2014 ongeveer €1 miljoen bedragen. Een verkoop van de software- en licentieactiviteiten van Able , behoort alsnog op termijn tot de mogelijkheden.

Het afketsen van de verkoop van Able door BinckBank is negatief nieuws, aangezien de online broker zich anders volledig had kunnen richten op de retailactiviteiten. Dit stelde analist Albert Ploegh van ING nadat de broker voorbeurs met de berichtgeving kwam. Financieel gezien zijn de gevolgen van het afketsen van de verkoop volgens Ploegh echter beperkt. De analist benadrukte dat een eventuele verkoopprijs dicht bij de boekwaarde zou hebben gelegen.