ABN AMRO, ING en Rabobank beste in Corporate Finance

05 november 2014 Banken.nl 2 min. leestijd

De grootbanken  ABN AMRO, ING en Rabobank leveren volgens Nederlandse managers de beste corporate finance dienstverlening van het land. De top 10 van corporate finance specialisten wordt verder gedomineerd door de M&A praktijken van adviesbureaus.

Zakenblad Management Team doet elk jaar onderzoek naar de beste financiële dienstverleners van Nederland. Het onderzoek, MT Finance genaamd, vergelijkt de kwaliteit van de dienstverlening van banken, zakelijke dienstverleners en overige financiële dienstverleners in 10 categorieën*. In de categorie ‘Corporate Finance’ staan, net als voorgaande jaren, de drie grootbanken bovenaan, gevolgd door diverse gerenommeerde consultancybureaus.

ABN AMRO is de algehele winnaar van de MT Finance; de bank staat op #1 in maar liefst 5 van de 10 categorieën. Na wat omschreven kan worden als ‘de moeilijkste periode uit de historie van de bank’, heeft de grootbank inmiddels in vele opzichten de weg omhoog weer gevonden. Zo is het imago van ABN AMRO de afgelopen jaren sterk verbeterd: 24% van de ondervraagde managers geeft aan de financiële dienstverlener ook aan anderen zou aanbevelen. Een mooi percentage tegenover de #2 ING en #3 Rabobank, die door respectievelijk 16% en 10% van de ondervraagden aanbevolen zou worden. De Rabobank is in vergelijking met enkele jaren geleden wat weggezakt, terwijl de ING met een comeback bezig is.

Een overzicht van de top 10 meest aanbevolen Corporate Finance dienstverleners:

Top 10 Corporate Finance bureaus

Rangschikking o.b.v. % managers dat dienstverlener zou aanbevelen (n=165)

Kijkend naar de Corporate Finance categorie, dan scoort ABN AMRO scoort vooral hoog op financiële kennis (41%) en de duurzaamheidsrelatie (33%), waarna klantvriendelijkheid de top drie redenen om de bank aan te bevelen afsluit. Kostenefficiëntie wordt door 8% genoemd, en 3% geeft aan geen mening te hebben.

Andere categoriewinnaars zijn Rabobank (Cash Management; Leasing), Deloitte (Accountancy), Achmea (Verzekeringen) en Nationale Nederlanden (Pensioenen).

* Financiering, Corporate Finance, Cash Management, Credit Management & Factoring, Asset Management, Leasing, Risk Management, Accountancy, Verzekeringen en Pensioenen.