Goldman Sachs in LinkedIn Most InDemand Employers

04 november 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Goldman Sachs staat dit jaar wederom als enige bank in de zogenaamde ‘World’s 100 Most InDemand Employers: 2014’ van LinkedIn. De ranking wordt evenals vorig jaar geleid door technologiegiganten Google, waarna Apple en Unilever volgen.

LinkedIn voert al enkele jaren onderzoek uit naar de populairste werkgevers binnen zijn netwerk. De ranking wordt gebaseerd op de activiteit van professionals op het platform, waarbij wordt gekeken naar het aantal bezoekers en volgers van bedrijfspagina’s, hoeveel bezoekers profielen van werknemers hebben bekeken en de mate en kwaliteit waarin er contact is tussen LinkedIn-gebruikers en content op bedrijfspagina’s. De analyse is gebaseerd op 10 miljard datapunten met betrekking tot duizenden werkgevers. Volgens LinkedIn biedt de analyse dan ook een goede indicatie van de populariteit van werkgevers.

Een overzicht van de top 25 werkgevers op LinkedIn:
Top 25 employers on LinkedIn


Google voert net als vorig jaar de ranking aan, waarna de top 3 gecompleteerd wordt door Apple en Unilever. Daarna volgen Microsoft (#4) en Facebook (#5), en ook multinationals Procter & Gamble (#7), Nestlé (#9) en PepsiCo (#10) staan in de top 10. Goldman Sachs (#43) is de enige bank die in de rankings staat. De Amerikaanse investeringsbank is afkomstig van de 58e plek, en steeg daarmee ten opzichte van vorig jaar 15 plekken, waardoor het nu in de top 50 staat.