BNP Paribas krijgt groot AIFMD-mandaat van ASR

16 oktober 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

BNP Paribas Securities Services heeft van ASR Vastgoed Vermogensbeheer en ASR Nederland het mandaat gekregen voor onder andere wereldwijde bewaring, fondsenadministratie en grensoverschrijdende depotbankdiensten.

Aanzienlijk, grensoverschrijdend mandaat

ASR kent het mandaat na een aanbesteding aan BNP Paribas toe en plaatst €7 miljard aan activa die onder de AIFM-richtlijn vallen (Alternative Investment Fund Managers Directive) in bewaring bij BNP Paribas Nederland en Luxemburg. Dit is een aanzienlijk, grensoverschrijdend mandaat voor BNP Paribas, dat daarmee opnieuw het succes van zijn depotbankdiensten in Europa onderstreept.

BNP Paribas - Banner

Intensiever samenwerken

“Wij zijn zeer verheugd met dit mandaat. ASR is een heel belangrijke naam in de Nederlandse vastgoed- en verzekeringssector en we zien er naar uit om een waardevolle relatie met hen op te bouwen,” zegt Marco Homburg, Head of Asset Managers and Asset Owners bij BNP Paribas Securities Services Amsterdam. “Dankzij de AIFM-richtlijn kunnen we nog intensiever met onze klanten samenwerken. Wij gebruiken onze kennis en expertise op dit gebied om hen te begeleiden bij de overgang naar deze nieuwe richtlijn.”

AIFM-richtlijnen

De AIFM-richtlijn is sinds 22 juli van dit jaar van kracht en verplicht alle AIFMD-fondsen in Europa een depotbank zoals BNP Paribas aan te stellen die toezicht houdt op de kasstromen en de bewaring van activa.

Grote depotbank in Europa

BNP Paribas is een van de grootste depotbanken in Europa. De bank heeft €900 miljard aan activa in bewaring en een netwerk van twaalf kantoren in de landen waar de beleggingsinstellingen gevestigd zijn. Door de overname van de bewaaractiviteiten van Commerzbank in Duitsland en Banco Populare in Spanje en uitbreidingen in Nederland en Zwitserland, heeft BNP Paribas zijn aanbod van depotdiensten in Europa nog verder uitgebreid.