Betalingsverkeer illegale gokkers geblokkeerd

14 oktober 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

De Kansspelautoriteit en verschillende aanbieders van betaaldiensten hebben een samenwerkings- convenant getekend. Hierin ligt vast dat het betalingsverkeer tussen consument en aanbieders van illegale kansspelen via internet wordt geblokkeerd.

Aantal partners groeit

Eerder dit jaar sloten de Payment Service Providers Mollie BV, DialXS BV en Sisow BV zich bij het convenant aan. Dit zijn bedrijven die zich richten op het faciliteren van betalingen via het internet aangeboden producten en diensten. Op 22 september 2014 sloten ook Currence (de eigenaar van iDEAL), betalingsbedrijf Mastercard en de leden van Betaalvereniging Nederland, waaronder de Nederlandse banken, zich bij het convenant aan. Op 6 oktober 2014 heeft de acquirer PaySquare SE, die verantwoordelijk is voor de verwerking en uitbetaling van transacties bij betaalpassen, zich ook bij het convenant aangesloten.

Online gokken

Geen betaaldiensten meer

Door zich bij het convenant aan te sluiten geven de betreffende betaaldienstaanbieders invulling aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zij geven hiermee een signaal af geen betaaldiensten te willen leveren aan illegale kansspelaanbieders.

Convenant

Het doel van het convenant is om tot blokkades in het betalingsverkeer van illegale online kansspelaanbieders te komen, waardoor het voor hen moeilijk wordt om hun aanbod op de Nederlandse markt voort te zetten. Afspraken omtrent deze blokkades zijn in het convenant verwerkt en treffen vooralsnog illegale online kansspelaanbieders, die, ondanks een door de Kansspelautoriteit opgelegde bestuurlijke sanctie, hun diensten op de Nederlandse markt zijn blijven aanbieden. 

Toekomst

De Kansspelautoriteit streeft ernaar het aantal deelnemers aan het convenant uit te breiden. Met enkele betaaldienstverleners is de autoriteit hierover in gesprek. Voor de Kansspelautoriteit is deelname van een groot aantal betaaldienstverleners van belang. “Als een illegale aanbieder geen geld krijgt van een consument, is het bij voorbaat al niet lucratief om illegaal actief te zijn”, aldus de Kansspelautoriteit.