Karien van Gennip verlaat private banking ING

03 oktober 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Karien van Gennip heeft haar functie als ING directeur Private Banking & Beleggen beëindigd, om een internationale carrièrestap binnen ING te maken. Dit meldde een woordvoerder van de bank onlangs tegenover Fondsnieuws. Ruim vier jaar stond Van Gennip aan het hoofd van ING’s private banking tak, waarvan de taken inmiddels worden overgenomen door Ruud Van Dusschoten, die officieel per 1 januari het stokje overneemt.

Karien van Gennip
Karien van Gennip studeerde af in Natuurkunde in 1993 en behaalde in 1995 haar MBA aan INSEAD, een internationaal instituut voor management opleidingen. Van Gennip startte haar loopbaan in 1996 bij strategie adviesbureau McKinsey & Company, waar ze uiteindelijk zes jaar zou werken, in haar laatste rol als Associate Principal.

Karien Van Gennip

In september van 2002 werd Van Gennip aangesteld als Directeur van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), een rol die ze minder dan een jaar bekleedde. Hierna volgde een politieke carrière van enkele jaren. Zo was Van Gennip Minister van Buitenlandse Handel en Staatssecrataris van Economische Zaken in de periode tussen 2003-2007. Daarnaast was zij Tweede Kamerlid en woordvoerder voor buitenlandse zaken namens het CDA. Sinds 2007 tot op heden is Van Gennip tevens lid van meerdere toezichtsraden, waaronder voor goede doelenorganisaties Cordaid (lid) en SOS Kinderdorpen Nederland (chairman), en het technologisch instituut Deltaris (lid).

ING
In 2008 verruilde Van Gennip de politiek voor de bankensector en voegde zij zich bij ING. Bij de grootbank werd zij aangesteld als Director Group Public & Government Affairs, een rol die zij twee jaar zou vervullen. Hierna groeide Van Gennip uit naar de rol van directeur Private Banking & Beleggen, de functie die zij nu na ruim vier jaar neerlegt om een nieuwe internationale uitdaging, op senior management niveau, aan te gaan binnen ING. Tegenover Fondsnieuws gaf een woordvoerder van de bank onlangs aan, dat haar taken inmiddels worden overgedragen aan Ruud van Dusschoten, die binnen de ING gelederen de overstap maakt van het zakelijke segment naar de private banking tak. Officieel zal Dusschoten, op dit moment nog in de rol van Executive Director Midcorporate & Institutional Clients, pas per 1 januari officieel Karien van Gennip vervangen. Over welke internationale rol Karien van Gennip bij ING zal gaan bekleden is vooralsnog geen informatie bekend.