NVB maakt film over vernieuwing van de bankensector

02 oktober 2014 Banken.nl 1 min. leestijd

Ter gelegenheid van het haar 25-jarig bestaan, organiseert de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) een symposium en lanceert ze een korte film.  De film 'Samen Sterk' gaat over de noodzakelijke vernieuwing van de bankensector vanuit het perspectief van onder andere de Consumentenbond, MKB Nederland, Vereniging Eigen Huis en Knab.

25-jarig bestaan

De NVB, opgericht in 1989, viert dit najaar haar 25-jarig bestaan. De NVB doet dit onder meer met een symposium op 2 december 2014 in de Meervaart in Amsterdam.

Symposium

Het symposium zal in het teken staan van ‘Toekomstgericht bankieren’. Sprekers zijn Prinses Laurentien en minister Dijsselbloem van Financiën. Tijdens het symposium zullen debatten worden gevoerd met belangrijke maatschappelijke stakeholders van de bankensector, onder andere over de vernieuwing van de sector. Te denken valt hierbij aan politici, toezichthouders, consumenten- en ondernemersorganisaties en wetenschappers. Het programma wordt op dit moment nog ingevuld. Zodra dit compleet is, zal de NVB hierover berichten.