Hans van der Noordaa (ING) wordt topman Delta Lloyd

17 september 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Hans van der Noordaa, bestuurslid van ING Bank, wordt na 25 jaar ING per 1 januari 2015 de nieuwe topman bij Delta Lloyd. Van der Noordaa volgt Niek Hoek op, die na een inwerkperiode per 30 juni 2015 met pensioen gaat.

Hans van der Noorda

Van der Noordaa begon zijn carrière bij ING in 1986 en is, met uitzondering van een 3-jarig uitstapje naar ABN AMRO, altijd werkzaam geweest voor ING en rechtsvoorgangers. Hij begon zijn loopbaan bij NMB. Sindsdien heeft Van der Noorda diverse managementfuncties bekleed bij verschillende disciplines binnen de bank. Van operations tot marketing en International Cash Management.

Hans van der Noordaa werd per 1 januari 2010 benoemd in het Bestuur ING Bank. Per juli 2014 is hij tevens Head of Market Leaders. Daarvoor was hij chief executive officer (CEO) van Retail Banking Benelux.

Zijn verantwoordelijkheden als lid van het bestuur van ING Bank worden per 1 januari overgenomen door de vice-voorzitter Koos Timmermans.

Hans van der Noordaa - Delta Lloyd

Van der Noordaa vertrekt ook als bestuurslid van NVB

Met zijn vertrek bij ING verlaat Hans van der Noordaa ook het bestuur van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), waarin hij vanaf 2010 vice-voorzitter was. NVB-voorzitter Chris Buijink feliciteert Hans van der Noordaa met zijn benoeming en wenst hem veel succes in zijn nieuwe functie. Hij noemt Van der Noordaa een ‘ervaren en gedreven bestuurder met grote inzet voor de bankensector’. Buijink bedankt hem voor deze inzet ‘in een belangrijke periode voor de NVB’. Tussen 2005 en 2006 was Van der Noordaa ook al enige tijd lid van het NVB-bestuur.

Niek Hoek

Niek Hoek gaat op 30 juni 2015 met pensioen, nadat hij 18 jaar bestuurder is geweest van Delta Lloyd, waarvan 14 jaar als bestuursvoorzitter.

Eerder dit jaar sprak president-commissaris Jean Frijns zijn waardering uit over Niek Hoek: "De Raad van Commissarissen heeft grote waardering voor de prestaties van Niek Hoek die, na 13 jaar voorzitterschap, heeft aangegeven terug te willen treden en zorg te dragen voor een soepele en zorgvuldige overdracht aan een nieuwe voorzitter. Wij zijn Niek zeer erkentelijk voor zijn inzet, de kracht en relativering waarmee hij Delta Lloyd in de afgelopen jaren heeft geleid. In de 18 jaar van zijn bestuurdersschap is Delta Lloyd uitgegroeid van een lokale dochter van een Britse verzekeraar tot een toonaangevende onafhankelijke verzekeraar met een notering in de AEX en de BEL20. Een enorme prestatie die een krachtige basis vormt voor de toekomst van Delta Lloyd."