Steeds meer scheidingen afgehandeld via ABN AMRO

16 september 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Steeds meer echtparen laten hun gehele scheiding begeleiden door ABN AMRO. De bank meldt een groeiend aantal hulpaanvragen bij scheidingen en verwacht de komende periode een verdere toename.

Hulp bij scheiding

In september was het aantal stellen dat bij de bank aanklopte zesmaal zo hoog als in dezelfde periode een jaar eerder. In samenwerking met Scheidingsexpert Nederland is ABN AMRO de enige (groot)bank die een gehele scheiding kan regelen.

Anneke Janssen, Senior Strategie Consultant bij ABN AMRO: "Mensen komen bij de bank, onder andere omdat wij de financiële consequenties van het uit elkaar gaan snel kunnen berekenen. Voordat een bestaande hypotheek op één naam gezet kan worden of de afzonderlijke partners een nieuwe hypotheek kunnen aanvragen, is normaal gesproken een scheidingsconvenant nodig. Hierin moeten alle aspecten van de scheiding zijn vastgelegd. Met Scheidingsexpert start ABN AMRO de hypotheekaanvraag alvast op basis van de financiële uitgangspunten van het convenant. Daardoor wordt een flinke tijdwinst geboekt. Bovendien heeft de klant snel duidelijkheid en rust."

ABN AMRO - Scheiden

Dag van de Scheiding

Op 15 september is de landelijke Dag van de Scheiding. In vijftien ABN AMRO kantoren is deze dag een scheidingsexpert aanwezig om geheel vrijblijvend advies te geven aan stellen die gaan scheiden of een scheiding overwegen.