Schrijfwedstrijd zoekt beste financiële schrijver

05 september 2014 Banken.nl 1 min. leestijd

De Nationale Schrijfwedstrijd gaat dit jaar op zoek naar de schrijver of organisatie die verantwoordelijk is voor de beste tekst in de financiële communicatie. De wedstrijd wordt  georganiseerd door de Rijksuniversiteit Groningen en Schouten Nelissen. Gezien de keuze dit jaar voor de beste financiële tekst zit ook de Autoriteit Financiele Markten (AFM) in de jury.

Lastige opgave

Helder en eenduidig over “geld” schrijven, is een lastige opgave. Het gaat in de wereld van het betalingsverkeer, de spaarrekeningen en de hypotheekleningen, de pensioenen en verzekeringen immers altijd om de toekomst - en daar zijn de resultaten uit het verleden nu eenmaal geen garantie voor.

De Nationale Schrijfwedstrijd

Heldere boodschap

Financiële instellingen sturen hun klanten veel post toe met afrekeningen, nieuwe mogelijkheden en beloftes. Welke boodschap springt er tussen al die post uit? Welke tekst is glashelder over het product of de regeling, en volstrekt eerlijk over de voetangels en klemmen? Die financiële tekst zal dit jaar de Gouden Veer winnen.

Beste schrijver

Iedereen mag tot uiterlijk 3 oktober 2014 een eigen tekst, of andermans tekst voordragen. De prijs zal gaan naar de schrijver of het team van schrijvers van de tekst. Ook teksten die in opdracht geschreven zijn, komen in aanmerking. De winnaar zal bekend worden gemaakt tijdens de slotbijeenkomst. Die vindt plaats op donderdagmiddag 20 november 2014, Spui 25 in Amsterdam.

De Nationale Schrijfwedstrijd wordt dit jaar georganiseerd door de Rijksuniversiteit Groningen en Schouten Nelissen in samenwerking met Tekstblad, tijdschrift over tekst en communicatie en met de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), ZonMw, en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).