3 vragen aan Eelco Dubbeling, nieuwe directeur NVB

02 september 2014 Banken.nl 2 min. leestijd

Op 1 september is Eelco Dubbeling gestart als nieuwe directeur van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB). Begin juli maakte de NVB zijn benoeming bekend. Zijn voorganger, Wim Mijs is naar Brussel vertrokken waar hij chief executive van de Europese Banken Federatie wordt.  

Wat weten we eigenlijk van Eelco Dubbeling. Drie vragen aan de nieuwe directeur van de NVB.

Wat is de belangrijkste uitdaging voor de NVB de komende jaren?

De reputatie van de bankensector heeft de afgelopen jaren forse schade opgelopen. We moeten de komende jaren een stevige brug slaan tussen de samenleving en de bankensector. Dat kan door dialoog, goed luisteren en vanuit de sector met initiatieven te komen die mensen verder helpen bij financiële vraagstukken. Pas als mensen ervaren dat banken eerst en vooral dienstbaar aan hen zijn en aan de samenleving en economie, zullen zij banken waarderen.

Eelco Dubbeling - Directeur NVB

Wat heb je geleerd van jouw voorganger?

Wim Mijs heeft de afgelopen zeven jaar met bezieling leiding gegeven aan ons bureau. Ik vind het een eer om deze rol van hem over te nemen en samen met onze voorzitter Chris Buijink bij de dragen aan versterking en vernieuwing van de sector.

We hebben bij de NVB een klein, maar sterk en dynamisch team. Onze medewerkers beseffen dat banken van belang zijn voor de samenleving en putten daaruit inspiratie om als één team de belangen van onze leden en onze stakeholders zo goed mogelijk te dienen.

Wat doe je in je vrije tijd?

Mijn vrije tijd breng ik zoveel mogelijk door met mijn gezin, we zijn veel op pad met onze dochters en ook vaak buiten te vinden met onze honden. Tussendoor probeer ik tijd vrij te maken voor mijn hobby's zoals lezen en amateur astronomie. Met mijn bescheiden telescoop kijk ik bij een heldere avond graag naar de maan, sterren en planeten. Als sport beoefen ik Kung Fu.

Eelco Dubbeling

Eelco Dubbeling rondde in 2000 zijn studie bedrijfskunde af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na zijn studie was hij onder meer actief binnen de politiek en werkte hij 3,5 jaar voor Transport en Logistiek Nederland als Public Affairs Advisor. In 2004 maakte hij de overstap naar ABN AMRO waar hij Head of Government Relations Nederland werd. In 2007 voegde Dubbeling zich bij de Nederlandse Vereniging van Banken als Hoofd Public Affairs / Public Relations en verving hij Hans Ludo van Mierlo, die werd benoemd tot Directieadviseur Public Affairs.