Van Lanschot Kempen versterkt fiduciair management-team met Jan Tol

08 juli 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Jan Tol is benoemd tot director fiduciair management bij Van Lanschot Kempen Investment Management. In deze hoedanigheid zal hij zich specifiek richten op de dienstverlening aan fiduciaire klanten en zal daarnaast nadrukkelijk betrokken zijn bij beleidsmatige vraagstukken. Met de benoeming wil de vermogensbeheerder inspelen op de groei die de afdeling de afgelopen heeft weten te behalen.

Tol was de afgelopen tien jaar werkzaam als Investment Consultant bij Mercer Investments. In die rol was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van alle ALM-gerelateerde oplossingen en client lead voor bedrijfs- en bedrijfstakpensioenfondsen, family offices en vermogensfondsen.

In een verder verleden is hij in verschillende consultantfuncties werkzaam geweest voor ProMinded en Towers Watson. Al met al brengt Tol negentien jaar aan werkervaring in de financiële sector mee.

Jan Tol, Van Lanschot Kempen

Jan Tol is Director Fiduciair Management bij Van Lanschot Kempen Investment Management

“We zijn verheugd om Jan te verwelkomen in ons fiduciaire team”, legt Marco van Rijn (lid van het Leadership-team Fiduciair Management bij Van Lanschot Kempen) uit.

“Met zijn uitgebreide ervaring als investment consultant, zijn bewezen staat van dienst rond ALM-vraagstukken en nadrukkelijke betrokkenheid bij pensioenfondsen en de voorbereiding op de Wet toekomst pensioenen (Wtp), is Jan een waardevolle aanwinst voor onze organisatie.”

De benoeming laat volgens Van Rijn zien dat Van Lanschot Kempen blijft investeren in zowel ervaren professionals als de opleiding van jong talent om de groei van zijn fiduciaire dienstverlening te faciliteren, met een focus op hoge klanttevredenheid.

“Onze ambitie is verdere groei in de Nederlandse markt, zowel door een brede fiduciaire dienstverlening als door oplossingen voor illiquide beleggingscategorieën”, aldus Van Rijn.