Volksbank kondigt dubbele verhuizing aan

24 juni 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De kantoren van de Volksbank in Utrecht en Den Bosch verhuizen binnenkort naar nieuwe locaties.

De huidige kantoren zouden niet meer goed genoeg aansluiten bij de hybride manier van samenwerken van de Volksbank. Daarnaast zouden de panden niet meer aan de gestelde duurzaamheidsvereisten voldoen én lopen de huurcontracten af. Wat de bank betreft dus een logisch moment om de huisvesting tegen het licht te houden.

“De nieuwe panden in Den Bosch en Utrecht voldoen geheel aan onze wensen en voorwaarden”, legt de Volksbank uit. “Op beide locaties bieden we onze medewerkers een eigentijdse en inspirerende werkomgeving, zodat alle collega’s zich straks thuis voelen op hun nieuwe werkplek.”

Volksbank kondigt dubbele verhuizing aan

Het is de bedoeling dat de ongeveer 2.000 medewerkers van het hoofdkantoor in Utrecht eind 2026 verhuizen naar de nieuwe locatie. Een verhuizing die qua afstand meevalt. Het nieuwe pand op de Croeselaan 15 ligt namelijk pal naast de huidige locatie.

Het nieuwe hoofdkantoor in Utrecht wordt de komende twee jaar volledig verbouwd en uitgebreid en is daarna ‘BREEAM Excellent’ gecertificeerd, waarmee het voldoet aan de duurzaamheidscriteria voor vastgoed volgens het Klimaatakkoord van Parijs.

De ongeveer 450 medewerkers van het kantoor in Den Bosch verhuizen medio 2025 van Pettelaarpark 120 naar het pand ‘Belvédère I’, aan de Magistratenlaan 2-22 in Den Bosch. Dit pand heeft het energielabel A++.

Bovendien liggen beide kantoren op centrale locaties - middenin de stad - die uitstekend bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.

De Volksbank stipt tot slot aan dat de verhuisplannen de komende periode concretere vorm krijgen en dat medewerkers bij de vervolgstappen betrokken worden.