Samenwerking Mastercard en bunq leidt tot ‘compleet financieel overzicht’

19 juni 2024 Banken.nl 2 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Bunq is de samenwerking aangegaan met Mastercard om zijn 12,5 miljoen Europese gebruikers een compleet overzicht van hun financiën te bieden. Het open banking platform van Mastercard maakt dit mogelijk door gebruikers toe te staan rekeningen van verschillende banken toe te voegen aan hun bunq-app.

Dankzij deze integratie krijgen bunq-gebruikers inzicht in hun uitgaven van al hun bankrekeningen direct in de bunq-app, waardoor ze beter kunnen budgetteren en vooruitplannen.

Om de gebruikerservaring nog verder te verbeteren, bundelt bunq's AI-geldassistent Finn, de inzichten en verrijkt deze met de transactiegegevens vanuit meerdere bankrekeningen. Gebruikers kunnen Finn bijvoorbeeld vragen om een compleet overzicht van hun reisuitgaven van het afgelopen jaar.

Samenwerking Mastercard en bunq leidt tot ‘compleet financieel overzicht’

De AI-geldassistent zal dan alle reis gerelateerde transacties ophalen van zowel bunq als andere banken. Hiermee is bunq naar eigen zeggen de eerste bank in Europa die AI inzet voor dit soort voordelen van open banking.

Eindeloos

“Onze gebruikers leven een leven zonder grenzen en combineren zonder moeite privé, werk en reizen”, legt bunq-Chief of Staff Bianca Zwart uit. “We hebben de bunq app ontworpen om deze manier van leven te ondersteunen en door deze samenwerking gaat dat nu nog een stap verder.”

“Door Mastercard Open Banking te combineren met bunq's wereldwijd AI-platform, zijn de mogelijkheden om de gebruikerservaring van onze klanten te verbeteren eindeloos”, aldus Zwart.

Namens Mastercard reageert Bart Willaert (EVP International Open Banking) verheugd op de samenwerking. “Bunq laat namelijk zien hoe meerdere voordelen van open banking en AI kunnen zorgen voor een uitstekende gebruikerservaring”, vult hij zijn collega aan.

“De samenwerking is een mooi voorbeeld van ons innovatieve platform met bereik in heel Europa en het benadrukt de mogelijkheden voor verdere groei op ons wereldwijde Open Banking-netwerk.”

Toename betrokkenheid

De strategische keuze om gebruik te maken van open banking legt bunq bepaald geen windeieren. De online bank ziet de betrokkenheid van zijn gebruikers sterk toenemen: bijna 40% van de ondervraagde gebruikers meldde binnen twee weken na de lancering een aanzienlijke toename in het gebruik van de app.

Nu steeds meer mensen in Europa de voorkeur geven aan meer dan één bankrekening, maken de nieuwe functies het beheren van meerdere bankrekeningen een stuk eenvoudiger en bevorderen ze open banking onder de gebruikers van bunq in heel Europa.