Knab boekt recordwinst van €134 miljoen

29 mei 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Knab heeft over 2023 een winst van €134 miljoen geboekt. De bank voor zzp'ers noteert daarmee een stijging van maar liefst €102 miljoen ten opzichte van het boekjaar ervoor.

De bank kan terugkijken op een jaar met een forse stijging in het aantal klanten, dat steeg met 12% naar in totaal 389.000 klanten. Het aantal zakelijke rekeninghouders steeg met 39.000. In 2023 koos één op de drie startende zelfstandigen voor een zakelijke rekening van Knab. Het operationeel resultaat steeg daardoor met €154 miljoen, wat vooral komt door een stijging van de renteopbrengsten en door hogere fee-inkomsten.

“Ik ben trots op onze klanten die elke dag weer nieuwe wegen inslaan als ondernemer, die vol passie hun ambitie nastreven en met hun werkzaamheden een belangrijke bijdrage leveren aan de Nederlandse economie”, reageert Knab-CEO Nadine Klokke.

Knab boekt recordwinst van €134 miljoen

“We zijn tevreden met de winst die we hebben geboekt en zijn blij met ons hardwerkende team dat zich met veel toewijding inzet voor onze klant", vervolgt Klokke. "2023 was voor Knab een uitstekend jaar en dankzij onze klanten weten wij het precies waar we ons dit jaar op moeten concentreren om hen nog beter te bedienen.”

Uitbreiding productaanbod

Het aanbod van Knab wordt nog steeds uitgebreid. Sinds 2023 kunnen zelfstandigen bijvoorbeeld een zakelijke lening aanvragen bij de bank. Daarnaast is Knab bezig aan een hypotheekproduct voor zzp'ers, dat later dit jaar wordt geïntroduceerd.