DSF verwelkomt nieuwe groep studenten uit 28 landen

22 augustus 2014 Banken.nl 2 min. leestijd

Afgelopen weekend arriveerden de nieuwe studenten voor de start van hun studiejaar aan de Duisenberg School of Finance (DSF). De studenten van klas 2015 vertegenwoordigen maar liefst 28 landen uit vijf continenten.

Diversiteit aan perspectieven

De studenten komen uit alle delen van de wereld waardoor een diversiteit aan mondiale perspectieven bestaat. Deze diversiteit speelt een belangrijke rol in de studie aan de DSF en zal tijdens discussies duidelijk naar voren komen.

Leiderschap

De studenten zijn niet alleen op basis van hun financiële kennis geselecteerd, dit jaar speelde ook hun leiderschapspotentieel een belangrijke rol.

"De financiële sector heeft een belangrijke plaats in de samenleving," zegt decaan Dirk Schoenmaker tegen de groep studenten. "Als toekomstige financiële professionals, heb je de verantwoordelijkheid van niet alleen het handhaven van een hoge ethische standaard binnen ons domein, maar ook ervoor te zorgen dat domein kan worden volgehouden in de toekomst."

DSF verwelkomt nieuwe groep studenten uit 28 landen
 
Start van het studiejaar

De leerlingen kregen eerst een ontmoeting met decaan Dirk Schoenmaker die hen vertelde over het studiejaar en over het belang van het cultiveren van leiderschap op het gebied van duurzaamheid en ethiek.

Vervolgens kregen de studenten de mogelijkheid elkaar te leren kennen aan de hand van een 
improvisatietheater.