DSF gaat op in UVA/VU Duisenberg Honours Programme

16 februari 2015 Banken.nl 1 min. leestijd

Duisenberg School of Finance (DSF) stopt als zelfstandig opleidingsinstituut. Haar opleidingsprogramma wordt samengevoegd in het honoursprogramma van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Vrije Universiteit (VU), onder de naam Duisenberg Honours Programme. Het opleidingsinstituut is tot de conclusie gekomen dat ze te weinig studenten trekt om zelfstandig verder te gaan.

Duisenberg School of Finance

DSF werd in 2008 opgericht door de financiële sector met het doel topstudenten op te leiden tot de nieuwe financiële leiders. Duisenberg school of finance werkte samen met een aantal Nederlandse en internationale top instituten en levert hoogwaardig onderwijs en onderzoek op het gebied van finance.

Sinds de oprichting zijn meer dan 400 studenten klaargestoomd voor een rol binnen de financiële sector. Afgestudeerden werken momenteel op sleutelposities binnen banken en organisaties op het gebied van corporate finance, financial markets, M&A, en risk management, aldus Dirk Schoenmaker, decaan van de Duisenberg School of Finance.

Duisenberg School of Finance integreert in UVA en VU

Te kleine schaal

Ondanks dat DSF het aantal studenten wist te verdrievoudigen is het opleidingsinstituut tot de conclusie gekomen dat ze onvoldoende schaalgrootte heeft om zelfstandig verder te gaan. Door de integratie met de UVA en de VU ontstaat wel de gewenste schaalgrootte.

Studenten die de opleiding willen volgen vanaf 1 september 2015 kunnen hiervoor terecht bij de UVA en de VU. Voor de huidige studenten van DSF verandert er niets; ze kunnen het geplande programma afronden aan de DSF.

De financiële sector heeft laten weten de opleiding bij de VU en de UVA te blijven ondersteunen.