Young Financials Dialogen leggen basis gedragskaart

21 augustus 2014 Banken.nl 2 min. leestijd

Afgelopen voorjaar brachten de young professionals in de financiële sector de gewenste cultuurverandering in kaart, compleet met de kernwaarden die daar bij horen. Op 7 mei van dit jaar werd aan minister Dijsselbloem van Financiën de Cultuurkaart Financiële Sector overhandigd. Maar de vraag die bleef, was: hoe geef je deze waarden nu echt handen en voeten?  Hiervoor zijn de Young Financials Dialogen bedacht.

Young Financials Dialogen

De Young Financials Dialogen zijn vijf maandelijkse bijeenkomsten in De Nieuwe Poort in Amsterdam, van 11 september tot 12 februari 2015, met de nieuwe generatie financials, om ‘dienstbaar’, ‘betrokken’, ‘integer’, ‘betrouwbaar’ en ‘ambitieus’ te vertalen naar concreet gedrag.

Elke bijeenkomst heeft z’n eigen thema en wordt geopend door een keynote speaker van buiten de financiële wereld. Juist een inleider van buiten de branche kan een originele, verfrissende en inspirerende visie op de kernwaarde geven. Vervolgens gaan de groepjes jonge professionals zelf, aan de hand van concrete praktijksituaties, met elkaar op zoek naar het gewenste gedrag en de onderliggende motivatie. Deze cases en oplossingen worden ten slotte plenair besproken met feedback van de inleider en aanwezige bestuurders. 

Young Financials Dialogen leggen basis gedragskaart

De Young Financials Dialogen worden gedragen door Nederlandse Vereniging van Banken, Duisenberg School of Finance, De Argumentenfabriek, De Nieuwe Poort en Young Financials Network. 

Basis voor een gedragskaart

De resultaten van het denkwerk worden na afloop steeds in de vorm van mindmaps ter beschikking gesteld aan de deelnemers zodat er tastbare handvatten zijn waarop je kunt voortbouwen. Deze dialogen leggen de basis voor een gedragskaart, als vervolg op de eerder gemaakte cultuurkaart.

Bijeenkomsten

Iedere bijeenkomst staat in het teken van één van de waarden. Klik op onderstaande bijeenkomsten voor meer informatie.

I Dienstbaar - Donderdag 11 september; 16.30 - 19.30u
II Betrokken - Donderdag 9 oktober; 16.30 - 19.30u
III Integer - Donderdag 13 november; 16.30 - 19.30u
IV Betrouwbaar - Donderdag 8 januari; 16.30 - 19.30u
V Ambitieus - Donderdag 12 februari; 16.30 - 19.30u

De toegang is gratis. Wel raden we aan je in verband met de beperkte capaciteit snel op te geven.