ABN AMRO Verzekeringen slaagt voor ‘betalingsachterstandentoets’

05 maart 2024 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Een primeur voor ABN AMRO Verzekeringen. Het is de eerste verzekeraar die succesvol heeft voldaan aan de toetsing ‘Protocol bij betalingsachterstanden’ van de Stichting Toetsing Verzekeraars (STV). De stichting heeft op dit moment bij 60% van de aangesloten verzekeraars de toetsing afgenomen – AAV is de enige die de toetsing in één keer heeft behaald.

Gerie Jansen (teammanager Acceptatie & Beheer Particulier AAV) benadrukt dat de prestatie laat zien dat het bedrijf “beleid en praktijk in balans heeft”.  

“We gaan effectief en proactief om met betalingsachterstanden en bieden onze klanten tegelijkertijd een uitstekende service”, vervolgt Jansen. “Dit geeft aan dat we met ons team Acceptatie & Beheer Particulier onze ambitie succesvol tot uitvoer brengen."

ABN AMRO Verzekeringen slaagt voor ‘betalingsachterstandentoets’

Volgens het Protocol bij betalingsachterstanden moeten verzekeraars gelijke gevallen op een gelijke manier behandelen. Zo kunnen klanten bij AAV aangeven dat ze hun premie niet kunnen betalen, waarna er met de klant gezocht wordt naar een oplossing.

De gemaakte afspraken voor een betalingsregeling worden vervolgens vastgelegd samen met de voorwaarden van deze regeling, de afgesproken termijnen, de inningsmomenten en waar de klant terecht kan met vragen.

Indien een klant aantoonbaar succesvol een schuldsaneringstraject heeft afgerond onder begeleiding van een schuldhulpverlenende instantie die is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet en hiervoor finale kwijting heeft ontvangen, wordt de klant in het acceptatieproces niet afgewezen vanwege een eerder royement wegens wanbetaling.