Quintet Private Bank benoemt Christine Lynch als Group Chief Risk Officer

31 januari 2024 Banken.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Christine Lynch, een zeer ervaren internationale risicospecialist, is benoemd tot Group Chief Risk Officer bij Quintet Private Bank, het moederbedrijf van InsingerGilissen. Lynch wordt binnen de private bank ook lid van het Authorized Management Committee.

Lynch, die op 15 januari is begonnen met haar nieuwe functie in Luxemburg, brengt ruim 25 jaar aan internationale ervaring mee naar haar nieuwe rol. Hiervoor was Lynch in Londen werkzaam als Chief Risk Officer, Wholesale and Markets & Securities Services, en fungeerde ze als Head of Enterprise Risk Europe bij HSBC.

Daarvoor was zij onder meer Regional Chief Risk Officer voor het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Turkije bij HSBC en Chief Risk Officer bij HSBC Private Bank Switzerland. Voorafgaande aan haar professionele loopbaan rondde ze een bachelor in Financial Services af aan de Universiteit van Manchester en een bachelor in moderne talen aan de Universiteit van Bath.

Quintet Private Bank benoemt Christine Lynch als Group Chief Risk Officer

“Christine is een uiterst inclusieve leider en beschikt over uitgebreide ervaring op het gebied van risico en wereldwijde markten”, laat Chris Allen, Group CEO van QPB, weten in een reactie op de benoeming.

Zelf zegt Lynch over haar nieuwe uitdaging: “Ik heb heel lang gewerkt bij een van de grootste banken ter wereld en ga nu met veel plezier deze nieuwe uitdaging aan bij Quintet, een onafhankelijke vermogensbeheerder die complexiteit vermijdt, samenwerking stimuleert en dicht bij de klant staat.

“Ik kijk ernaar uit om te gaan samenwerken met mijn collega’s in Europa en het Verenigd Koninkrijk en om mijn ervaring en inzichten in te gaan zetten binnen deze onderneming die de klant heel duidelijk centraal stelt”, besluit Lynch.

“Als lid van ons leidinggevende team zal Christine een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de duurzame groei van Quintet, door het in stand houden van een solide raamwerk voor risicobeheer en door ervoor te zorgen dat wij risico op de juiste manier beheersen, waarbij rekening wordt gehouden met de belangen van al onze stakeholders”, voegt Allen nog toe.

Lynch is de opvolger van Philip Tremble, die vorig jaar terugtrad na een loopbaan van ruim vier decennia binnen het bankwezen. De benoeming van Lynch is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders.

Quintet Private Bank bestaat uit de volgende dochterondernemingen: Brown Shipley (VK), InsingerGilissen (Nederland), Quintet España (Spanje), Quintet Luxembourg (Luxemburg), Merck Finck (Duitsland) en Puilaetco (België).