1,5 jaar na introductie geen blokhypotheek verkocht

15 augustus 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Dat banken sceptisch zijn over de Blok-hypotheek* was al bekend. Uit een recente rondgang onder hypotheekverstrekkers door NU.nl blijkt dan ook dat anderhalf jaar na de introductie nog geen enkele Blok-hypotheek is verkocht. Banken.nl zette in mei dit jaar de verschillende reacties uit de sector op een rij.

Banken niet enthousiast

Eerder dit jaar bleek al uit de reacties van banken dat ze niet zaten te springen om de Blok-hypotheek op de markt te brengen. Zo gaven Delta Lloyd en Aegon aan de Blok-hypotheek niet te vinden passen in de beweging naar meer eenvoudige producten. Ook Rabobank liet weten geen concrete plannen te hebben om dit product aan te bieden. Alleen ABN AMRO zou overwegen om de hypotheek te verkopen.

Nog geen blokhypotheek verkocht

Tot nu toe geen enkele verkochte blokhypotheek

Uit een recente rondgang van NU.nl onder een aantal hypotheekverstrekkers blijkt dat geen enkele hypotheekverstrekker een Blok-hypotheek aanbiedt. Volgens ING, Rabobank en ABN AMRO zou er geen vraag zijn naar dit product omdat deze te duur en te ingewikkeld is.

*Minister Stef Blok bedacht deze hypotheek in 2013 om starters op de woningmarkt te helpen. De Blok-hypotheek bestaat uit twee delen. Een deel wordt in dertig jaar afgelost en het andere deel, maximaal de helft van de woningwaarde, is aflossingsvrij. De rente die over het eerste deel wordt betaald is aftrekbaar, de rente van het tweede deel niet.