PGB en Yellowtail winnen PensioenWegwijzer met pensioenoplossing

16 november 2023 Banken.nl 2 min. leestijd

Pensioenfonds PGB en Yellowtail Conclusion zijn tijdens de PensioenWegwijzer-awards in de prijzen gevallen. De organisaties kregen de award voor hun innovatieve digitale oplossing voor de pensioensector.

Afgelopen week werden de PensioenWegwijzer-prijzen voor de negende keer uitgereikt aan organisaties die zich hebben weten te onderscheiden met een initiatief dat het voor mensen gemakkelijker maakt om inzicht te krijgen in hun pensioen en (indien nodig) actie te ondernemen.

De Publieksprijs ging dit jaar met een ruime meerderheid van de stemmen naar de Financiële Inzicht Tool (FIT), een oplossing waarmee pensioendeelnemers inzicht krijgen in hun financiële situatie en op basis daarvan eenvoudig kunnen zien hoe goed ze voorbereid zijn op hun oude dag.

PGB en Yellowtail winnen PensioenWegwijzer met pensioenoplossing

“Met FIT worden complexe financiële gegevens omgezet in begrijpelijke en relevante informatie”, aldus de organisatie van de PensioenWegwijzer. “De tool is ontworpen om de financiële besluitvorming te vergemakkelijken en pensioendeelnemers te helpen bij het nemen van weloverwogen stappen in hun financiële toekomst.”

FIT is ontwikkeld door Pensioenfonds PGB (goed voor €28,6 miljard aan belegd vermogen), dat de tool op zijn website beschikbaar stelt voor al zijn deelnemers. Yellowtail Conclusion is ontwikkel- en realisatiepartner van de tool.

Een feature van FIT die vooral bij het grote publiek in de smaak viel, is de manier waarop pensioensopbouw niet alleen gekoppeld is aan vermogensopbouw, maar ook aan belangrijke levensgebeurtenissen, zoals eerder stoppen of ontslag. “Gebruikers kunnen op een interactieve manier inzicht krijgen in hun financiële situatie tijdens belangrijke levensgebeurtenissen”, aldus de organisatie achter de prijs.

Petra Maréchal, Director Pensioen & Vermogen bij Yellowtail Conclusion, reageert verheugd op het binnenhalen van de titel. “Deze prijs is een erkenning van onze toewijding aan het helpen van pensioendeelnemers bij het realiseren van hun financiële doelen en dromen.”

Het is niet de eerste keer dat een van de innovaties van Yellowtail Conclusion in de prijzen valt tijdens de PensioenWegwijzer. In 2018 kreeg een tool voor zorgprofessionals een award. Deze werd ontwikkeld in opdracht van Pensioenfonds Zorg & Welzijn.

De juryprijs voor de PensioenWegwijzer 2023 ging naar Pensioenfonds UWV en TKP Pensioen. Zij kregen de award voor hun campagne ‘Heeft jouw partner straks genoeg?’. De jury noemde de aanpak verrassend, omdat het tegen de trend in niet alleen over het individu gaat, maar juist ook over de partner. Daarnaast werd de campagne geroemd vanwege de goede onderbouwing van de effectiviteit en de brede toepasbaarheid in de pensioensector.

Meer pensioengerelateerd nieuws is te vinden op de pensioen-themapagina van banken.nl.