Pensioenfonds Horeca & Catering kiest voor systeem van IG&H

06 januari 2023 Banken.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Pensioenfonds Horeca & Catering gaat ook voor zijn deelnemersadministratie gebruikmaken van de pensioensoftware van IG&H.

De samenwerking tussen de twee partijen werd in 2019 afgetrapt, toen Pensioenfonds Horeca & Catering IG&H aan boord haalde om ondersteuning te bieden bij een groot programma gericht op het digitaliseren van zijn IT- en applicatielandschap.

Door afscheid te nemen van legacy IT-systemen en juist met state-of-the-art systemen te werken, stelt het pensioenfonds zich ten doel een betere klantervaring te bieden aan zijn ruim 1,3 miljoen deelnemers. Daarnaast wil het zorgen voor meer efficiency en wendbaarheid ten aanzien van de eigen bedrijfsvoering.

Pensioenfonds Horeca & Catering kiest voor systeem van IG&H

Paul Braams, algemeen directeur van Pensioenfonds Horeca & Catering, over de ambitie: “PH&C heeft haar eigen uitvoering in huis met als doel hoge kwaliteit tegen lage kosten te bieden voor haar deelnemers en werkgevers, met een klantbediening die digitaal én persoonlijk is. Onze gekozen IT-strategie maakt dit mogelijk. We willen aanpasbaarheid tegen lage kosten om flexibel en snel mee te kunnen bewegen in het veranderende pensioenlandschap.”

De IT-strategie werd ontwikkeld in samenwerking met IG&H. “We hebben samen met IG&H gekeken naar de toekomst en een gezamenlijk beeld gevormd. Via IG&H hebben we ook kennisgemaakt met cloud en low-code als dragende kracht voor de ontwikkeling van onze nieuwe toepassingen.”

Microsoft werd geselecteerd als cloudleverancier en OutSystems als platform voor low-code-ontwikkelwerk. In 2020 werkten de drie partijen ook al samen met het pensioenfonds om een nieuw platform op te leveren voor de werkgeveradministratie.

In de onderliggende twee jaar zijn verschillende andere IT-vernieuwingen uitgerold, zoals de website, portalen en klantbediening. Ook hier werd gebruikgemaakt van de pensioensoftware van IG&H (‘AllVida’), het low-codeplatform van Outsystems en de cloudomgeving van Microsoft.

“Nu is de deelnemersadministratie aan de beurt”, zegt Braams. Frans Liem, managing director Pensioenen bij IG&H, zegt dat hij “bijzonder trots en dankbaar is” dat Pensioenfonds Horeca & Catering na een uitgebreide procedure opnieuw heeft gekozen voor IG&H als partner.

De nieuwe deelnemersadministratie-oplossing wordt ingezet voor zowel de huidige als de nieuwe regeling. “Als eerste stap wordt de huidige Defined Benefit (DB)-regeling het komende jaar overgezet naar AllVida”, vertelt Liem. “Hierna kan Pensioenfonds Horeca & Catering op ieder gewenst moment invaren naar de nieuwe pensioenregeling, waardoor het ruim op tijd klaar is voor de gestelde invoerdatum.”

“Onze pensioensoftware is al volledig klaar voor de Nederlandse pensioenwetgeving inclusief de Wet toekomst pensioenen”, vervolgt hij. “In combinatie met geautomatiseerde invaarfunctionaliteit die beschikbaar is in AllVida is de administratie van Pensioenfonds Horeca & Catering maximaal wendbaar in de komende transitiefase naar het nieuwe stelsel.”

“De komende jaren staan uitvoeringsorganisaties voor de grote uitdaging om de transitie naar de Wet toekomst pensioenen veilig en tijdig te faciliteren”, voegt Braams toe. “Door onze stapsgewijze aanpak, waarbij we eerst de DB-regeling en daarna de solidaire premieregeling implementeren, kiezen wij voor een voorspelbare en gecontroleerde aanpak.”

Meer pensioengerelateerd nieuws is te vinden op de pensioenen-themapagina van banken.nl.