Monocle Solutions ontvangt eretitel ‘Top Banking Resilience Solutions Provider’

02 oktober 2023 Banken.nl 2 min. leestijd

Banking CIO Review heeft Monocle Solutions uitgeroepen tot ‘Top Banking Resilience Solutions Provider’ in Europa in 2023.

Volgens het internationale zakenblad stelt het managementadviesbureau zijn klanten in staat stelt om in een almaar ingewikkelder wordende financiële landschap te floreren. Dat doet Monocle Solutions door “ingewikkelde regelgevings- en compliancevereisten te vertalen naar bruikbare oplossingen”.

Het zakenblad legt uit dat Monocle Solutions zijn expertise in SLDC’s (strategic development life cycles) inzet met betrekking tot compliance en technologische vooruitgang en daarmee zijn klanten begeleidt in succesvolle organisatorische transformaties.

Monocle Solutions ontvangt eretitel ‘Top Banking Resilience Solutions Provider’

“Het bedrijf blinkt uit in het implementeren van grootschalige systemen, het bedenken van datastrategieën, het verschaffen van nieuwe strategische inzichten aan klanten en het leveren van business intelligence-oplossingen”, aldus de lovende woorden van Banking CIO Review.

De diversiteit qua kunde in het Monocle-team zou ook een onderscheidend vermogen van het bedrijf zijn. De collectieve expertise van onder meer finance professionals, dataspecialisten, chartered accountants en ingenieurs combineert volgens het zakenblad een “sterk zakelijk inzicht met robuuste technische vaardigheden”.

Dit zou op zijn beurt leiden tot een team dat in staat is om met uitgebreide oplossingen op de proppen te komen voor de meeste complexe vraagstukken.

Duurzame groei

“De essentie van ons bedrijfsmodel ligt in het stimuleren van pragmatische veranderingen door middel van samenwerkingsverbanden”, voegt Theo Kumm toe. De Monocle-directeur legt uit dat het bedrijf daarbij een agile project-implementatie-aanpak hanteert die prioriteit geeft aan iteratieve processen en die zijn afgestemd op de altijd veranderende behoeften van de klant.

“In plaats van kortetermijnoplossingen, kiezen we altijd voor een toekomstbestendige strategie”, vervolgt Kumm. “De filosofie van Monocle draait om het opbouw van solide data- en systeemcapaciteiten voor de toekomst, het vermijden van overhaaste oplossingen en het bevorderen van een duurzame groei.”

Voorkeurspartner

Het zakenblad stipt vervolgens aan dat Monocle – oorspronkelijk opgericht in Zuid-Afrika – erin geslaagd is om zijn expertise over te dragen naar andere internationale markten. Het bedrijf is inmiddels actief in onder meer het Verenigd Koninkrijk, Europa, Sub-Saharisch Afrika.  

“Sinds de oprichting heeft Monocle een vitale rol gespeeld in het helpen van internationale banken en verzekeraars bij het overwinnen van talrijke uitdagingen”, sluit het zakenblad af. “Met recht kan het bedrijf zichzelf een voorkeurspartner noemen zijn klanten bijstaat in het tackelen van ingewikkelde vraagstukken, waaronder naleving van de regelgeving, optimalisatie en modernisering.”