Maarten Burgers benoemd tot CEO van kredietdochter ABN AMRO

05 juli 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Maarten Burgers is benoemd tot Chief Executive Officer van Alfam Consumer Credit – één van de grotere kredietverstrekkers van Nederland en 100% dochter van ABN AMRO. Daarmee heeft Burgers een mooie promotie in de wacht gesleept; hij vulde de toppositie namelijk al in op ad interim basis na het vertrek van zijn voorganger David Minderhoud.

Burgers loopt al ruim twee decennia rond bij ABN AMRO. Zo begon hij zijn carrière bij de grootbank in 2001 als trainee. In de achttien jaar dat hij bij ABN AMRO werkte groeide hij onder meer door als CFO Retail en CRO Singapore.

In 2019 waagde hij de overstap naar dochteronderneming Alfam, waar hij de functie van Chief Finance & Risk Officer vier jaar invulde.

Maarten Burgers, CEO, Alfam Consumer Credit

De kersverse CEO legt uit dat het bedrijf zich onder zijn bewind zal blijven focussen op het zo goed mogelijk van dienst zijn van zijn klanten. “Tussenpersonen met wie we samenwerken hebben hierin een belangrijke rol, dus zij blijven voor ons cruciaal.”

“Dat geldt ook voor onze medewerkers die elke dag keihard werken voor onze partners en klanten”, vervolgt Burgers zijn uitleg. “Zowel aan de voorkant, in de vorm van direct klantcontact, als aan de achterkant waar men druk bezig is met nieuwe ontwikkelingen en innovaties die het leven van onze klanten en partners makkelijker maken en die onze groei bevorderen.”