Barbara Bakker benoemd tot CFRO bij APG Asset Management

21 juni 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

APG Asset Management heeft Barbara Bakker benoemd tot Chief Finance & Risk Officer. Bakker zal in haar nieuwe functie direct rapporteren aan CEO Ronald Wuijster.

De vermogensbeheerder legt uit dat zijn kersverse CFRO “ruime ervaring” meebrengt in risk management in een assetmanagement omgeving – zowel financieel als niet financieel. Zo begon ze haar carrière in 2007 bij NIBC als Associate Asset Liability Management, waarna ze in 2010 de overstap waagde naar Aegon Asset Management Nederland.

Bij Aegon heeft ze over een periode van ruim twaalf jaar verschillende functies vervuld. Zo heeft ze als CEO “brede ervaring” opgedaan in finance en strategie. Daarnaast heeft ze als Chief Transformation Officer – haar laatste functie bij Aegon – ook kennis en ervaring opgedaan op IT-gebied en in het doorvoeren van transformaties in een wereldwijde organisatie.

Barbara Bakker, Chief Finance & Risk Officer, APG Asset Management

“Bij APG werken we aan een goed pensioen in een duurzame wereld”, legt CEO Ronald Wuijster uit. “In de afgelopen jaren hebben we goede rendementen behaald voor onze pensioenfondsklanten. Met de invoering van de nieuwe pensioenwet en onze ambities en activiteiten op het gebied van digitalisering is een adequate invulling van de CFRO-functie zeer gewenst.”

Wuijster laat dan ook weten zeer verheugd te zijn met de komst van Bakker en de “relevante ervaring” die zij meebrengt. “Ik ben blij dat zij ons team versterkt als CFRO en ik kijk ernaar uit om samen onze ambitieuze doelen te realiseren”.