Reorganisatieplan Barclays kost 3.700 arbeidsplaaten

12 februari 2013 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

De CEO van Barclays Antony Jenkins maakte vandaag zijn strategische plan bekend om de 'Go-To' bank voor haar stakeholders te worden. Als onderdeel van dit plan worden alle business units van Barclays in de komende tijd aan een grondige evaluatie onderworpen. In deze evaluatie zal niet alleen worden bekeken in welke mate ze kunnen bijdragen aan de winst, maar ook welke invloed ze hebben op onder andere de reputatie van Barclays als geheel.

"Barclays is aan het veranderen. We veranderen wat doen en hoe we het doen met duidelijke afspraken waartegen onze voortgang kan worden gemeten", aldus de topman van Barclays. "We verwachten in 2014 een goede voortgang van de realisatie van onze financiële resultaatafspraken om deze vervolgens in 2015 volledig te realiseren". Het reorganisatieplan moet vanaf 2015 zorgen voor een kostenbesparing van €2 miljard.

Om haar strategische plan te realiseren gaat Barclays een aantal financiële en niet-financiële verplichten aan. Zo kondigde Barclays vandaag aan wereldwijd minsten 3.700 banen te schrappen. De bank schrapt 1.800 banen bij zijn Corporate en Investment bank en 1.900 banen bij zijn Europese Retail en Business Banking onderdeel.

Barclays leed in het laatste kwartaal van 2012 een nettoverlies van €1,04 miljard pond.