NN Bank combineert sparen en beleggen tot nieuwe pensioenoptie

18 april 2023 Banken.nl 2 min. leestijd

Zelf bepalen hoe je een aanvullend pensioen opbouwt, met sparen of beleggen óf een combinatie daarvan. Dat kan sinds kort bij Nationale-Nederlanden. De financieel dienstverlener heeft ‘Aanvullende PensioenOpbouw met beheerd beleggen’ gelanceerd. Met de pensioenoptie kunnen zelfstandigen (en andere geïnteresseerden) die extra willen sparen of beleggen voor hun pensioen, zekerheid opbouwen voor de toekomst.

Het product is volgens Nationale-Nederlanden het “beste van twee werelden en ontstaan vanuit de behoefte van de markt”. Uit onderzoek van de bank zou namelijk blijken dat een combinatie van sparen en beleggen bij een pensioenproduct gewild is. Vooral de mogelijkheid voor een hoger rendement zou klanten aanspreken.

Volgens Kokke van der Werf sluit het nieuwe product aan op het veranderende pensioenlandschap en de pensioenbehoefte van Nederlanders. De directeur Sparen & beleggen van NN Bank legt uit dat mensen eerder met pensioen willen en tegelijkertijd hun levenstandaard willen behouden. De eerste (sparen) en tweede pijler (beleggen) zouden deze wens echter niet altijd kunnen garanderen. Ook omdat de koopkrachtdaling vaak nog bij de berekening wordt vergeten.

NN Bank combineert sparen en beleggen tot nieuwe pensioenoptie

Er is volgens Van der Werf dan ook meer eigen geld nodig, waardoor extra sparen of beleggen nog belangrijker wordt. “Nieuwe manieren van werken en op tijd het pensioen inrichten, vragen om flexibele oplossingen voor vermogensopbouw en -opname. Met het aanvullende pensioenproduct proberen we het voor mensen zo makkelijk mogelijk te maken om hun financiële toekomst veilig te stellen.”

Sexy

Het nieuwe aanvullende pensioenproduct is volgens Van der Werf vooral geschikt voor mensen die een bestaand pensioen willen aanvullen omdat zij bijvoorbeeld een pensioengat hebben. Ook voor zzp’ers die zelf verantwoordelijk zijn voor hun pensioen zou het product uitkomst bieden.

“Zelf actie ondernemen bij een dergelijk derdepijlerpensioen is van groot belang, maar de praktijk leert dat dit nog te weinig gebeurt. Hier ligt enerzijds een rol voor werkgevers, maar ook voor het intermediair. Het zou heel mooi zijn als een adviseur dit onderwerp bij elk gesprek met de klant aansnijdt. Iedereen heeft een goede pensioenopbouw hard nodig, eigenlijk moet het aanvullend pensioen een sexy onderwerp worden”, aldus Van der Werf. 

Meer pensioengerelateerd nieuws is te vinden op de pensioen-themapagina van banken.nl.