Jack Jonk benoemd tot uitvoerend bestuurder Rabobank Pensioenfonds

24 maart 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het bestuur van Rabobank Pensioenfonds heeft Jack Jonk benoemd tot uitvoerend bestuurder. Jonk wordt in zijn nieuwe rol verantwoordelijk voor de portefeuille vermogensbeheer. Met de benoeming van Jonk is het dagelijks bestuur, na het vertrek van Karin Merkus, weer op volle oorlogssterkte.

Jonk kan bogen op ruim twintig jaar ervaring in de financiële sector. Zo heeft hij verschillende leidinggevende functies vervuld bij Delta Lloyd Asset Management en Blue Sky Group. Naast zijn werkzaamheden voor het Rabobank Pensioenfonds, neemt hij plaats in de adviesraad van Monolith Investment Management.  

De kersverse uitvoerend bestuurder laat weten zich te verheugen om bij het fonds aan de slag te gaan. Hij omschrijft het pensioenfonds van Rabobank als een “mooi en solide fonds, gerund door een professioneel en prettig team”. “Ik kijk er naar uit om samen met mijn collega’s en onze uitbestedingspartners bij te dragen aan een financieel gezonde toekomst voor onze deelnemers.”

Jack Jonk, Uitvoerend bestuurder, Rabobank Pensioenfonds

Verandervermogen

“We zijn erg blij met de komst van Jack”, licht Sandra Schellekens (de voorzitter van het uitvoerend bestuur) tevens toe. “Jack is een goede aanvulling op het uitvoerend bestuur door zijn brede kennis en ervaring op het gebied van vermogensbeheer.”

Daarnaast legt ze uit dat het team Jonk heeft leren kennen als een persoon die integraal naar vraagstukken voor de deelnemer kijkt. “Dat is enorm welkom, helemaal in deze tijd van de pensioentransitie. Wij zijn ervan overtuigd dat hij een waardevolle bijdrage gaat leveren aan het verandervermogen van het fonds en aan een toekomstbestendig en duurzaam pensioen voor de deelnemers.”

Het Rabobank Pensioenfonds is het pensioenfonds voor de werknemers van Rabobank, BPD Europe, DLL en Obvion. Het fonds telt ruimt 100.000 leden en beschikt over een vermogen van zo’n €24 miljard.

Meer pensioengerelateerd nieuws is te vinden op de pensioen-themapagina van banken.nl.