Aantal valse eurobiljetten in Nederland blijft stijgen

23 juli 2014 Banken.nl 1 min. leestijd

Het aantal valse eurobiljetten in Nederland blijft jaar op jaar stijgen.  In de afgelopen zes maanden zijn 23.900 valse eurobiljetten onderschept en geregistreerd, terwijl dit in de tweede helft van 2012 nog 16.400 was. Het risico op het ontvangen van een vals biljet blijft volgens De Nederlandsche Bank echter laag.

Aantal valse eurobiljetten in Nederland stijgt

Het aantal valse eurobiljetten in Nederland is in het eerste halfjaar van 2014 toegenomen. Ten opzichte van de tweede helft van 2013 is er sprake van 24% meer valse eurobiljetten. De valse biljetten die zowel in Nederland als in de andere Europese landen het meest uit circulatie worden gehaald, betreffen de coupures €20 en €50. 

DNB - Vals geld

Aantal valse eurobiljetten in Europa daalt

De Europese Centrale Bank (ECB) meldde vandaag in een persbericht dat het afgelopen halfjaar 331.000 valse eurobiljetten wereldwijd zijn aangetroffen. Dat is een afname van 6% ten opzichte van het tweede halfjaar 2013. Vergeleken met de ruim 16 miljard echte eurobiljetten die wereldwijd in omloop zijn, blijft het aantal aangetroffen valse eurobiljetten gering.