Banken besteden onderhoud geldautomaten uit aan G4S

23 juli 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profielen

Rabobank, ABN AMRO en ING besteden alle werkzaamheden voor het transport, de servicing en onderhoud van hun geldautomaten uit aan G4S Nederland. Het is voor het eerst dat de grootbanken alle werkzaamheden rond de servicing en het onderhoud van alle 10.000 geldautomaten via Geldservice Nederland (GSN) volledig uitbesteden.

Volledige uitbesteding

Namens haar aandeelhouders (Rabobank, ABN AMRO en ING) heeft GSN met G4S een contract afgesloten voor het transport, de servicing en het automatenonderhoud van ruim tweederde van het landelijke netwerk van de drie grootste banken van Nederland. De drie grootbanken beslaan hiermee zo’n negentig procent van de markt.

Marktleider in chartale logistiek

Met het GSN contract zal G4S marktleider in het bancaire marktsegment worden. Naar verwachting levert het nieuwe contract een verdubbeling op in omzet binnen dit segment.

Geldautomaten

Gert Askes, Directeur van G4S Nederland, omschrijft de gunning van het contract als een doorbraak binnen de Nederlandse markt. “Ik ben blij dat GSN haar vertrouwen aan G4S geeft. We kijken er naar uit om gezamenlijk de grootbanken in Nederland innovatieve oplossingen voor chartale logistiek te bieden. Als partner kunnen wij zo tevens blijvend een bijdrage blijven leveren aan de stabiliteit en kosteneffectiviteit van de contante geldketen in Nederland. En het daagt ons bovendien uit om blijvend te innoveren op dit vlak en in nauwe samenwerking met GSN tot nieuwe oplossingen te komen”, aldus Askes.