Tuchtrecht Banken vult bestuur aan met Bas de Groot

13 februari 2023 Banken.nl 1 min. leestijd

Bas de Groot is per direct toegetreden tot het bestuur van de Stichting Tuchtrecht Banken. Na een maand inwerken zal hij Dominique Dijkhuis opvolgen als secretaris, die vanwege haar drukke werkschema afscheid zal nemen van het bestuur.

Het kersverse bestuurslid is momenteel de directeur van de landelijke inloopkamer bij de Rechtspraak. Daarnaast is hij de vicevoorzitter van de Belangenvereniging Scheidsrechters Betaald Voetbal én lid van de adviescommissie Tuchtrecht Betaald Voetbal.

“Met Bas de Groot hebben we een zeer deskundig en betrokken persoon aan ons bestuur kunnen toevoegen”, legt bestuursvoorzitter Rick Verschoof uit. “Bas kent de juridische wereld van diverse kanten. Zo heeft hij verschillende leidinggevende functies binnen de rechtspraak vervuld. Ook is hij jarenlang algemeen directeur geweest van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening.”

Tuchtrecht Banken vult bestuur aan met Bas de Groot

Stichting Tucht Banken is de organisatie die zich onder meer bezighoudt met de bankierseed – de eed waarmee bankmedewerkers beloven integer en zorgvuldig te werk te gaan. Als een medewerker zich niet aan de gedragsregels houdt, kan daarvan een melding worden gemaakt bij de stichting, waarna de aanklager van Tuchtrecht Banken onderzoekt of een bankmedewerker daadwerkelijk de code heeft geschonden. Als dat het geval is, kan de stichting boetes of een beroepsverbod instellen.