ING verlengt samenwerking met kaartenleverancier Worldline

06 februari 2023 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Worldline en ING hebben hun partnership verlengd. Dat betekent dat de Franse betaaldienstverlener ook de aankomende jaren de uitgifte en verwerking van debit- en creditkaarten voor de bank zal verzorgen in Nederland, België en Duitsland.

Vanwege de verhoogde efficiëntie gebeurt het vaker dat banken ervoor kiezen om de uitgifte en verwerking van hun betaalkaarten uit te besteden. Sommige van de grootste kaartuitgevers en – verwerkers zijn zelfs niet-bancaire partijen zoals Worldline, Fiserv en Global Payments.

Worldline beargumenteert dat ING de aankomende jaren kan rekenen op betaalkaarten van “topkwaliteit”, die ondersteund worden door “geavanceerde technologieën” tegen lagere operationele kosten. ING kan zich op zijn beurt weer richten op bedrijfsprocessen die een toegevoegde waarde creëren voor zijn klanten.  

ING verlengt samenwerking met kaartenleverancier Worldline

“ING en Worldline zijn al meer dan drie decennia partners in verschillende landen”, legt Alessandro Baroni (Deputy Head of Financial Services bij Worldline) uit. “We zijn er erg trots op dat ING het partnership niet alleen verlengd, maar ook het aantal landen en diensten uitbreidt.”

“Door de verwerking van de kaartuitgifte aan ons uit te besteden, kan ING zich beter focussen op de eigen missie. Deze overeenkomst benadrukt de unieke positie van Worldline om banken te ondersteunen. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa én daarbuiten” aldus Baroni.