ABN AMRO uitgeroepen tot beste NL zakenbank

17 juli 2014 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Euromoney heeft ABN AMRO onlangs uitgeroepen tot beste Nederlandse zakenbank van 2014. De bank volgt de Rabobank op, die vorig jaar de titel in de wacht sleepte. UBS sleepte de prijs voor beste internationale bank in de wacht. Bank of America Merrill Lynch werd erkend als beste internationale zakenbank.

ABN AMRO beste NL zakenbank
In het Natural History Museum of Londen heeft zakenblad Euromoney de Awards for Excellence 2014 uitgereikt. ABN AMRO mag zich volgens Euromoney voor minimaal een jaar de beste zakenbank van Nederland noemen. Dit is vooral te danken aan hun inspanningen op het gebied van Mergers & Acquisitions, Equity Capital Markets en Loans & Debt Capital Markets. Vorig jaar december werd de bank nog door Mergermarket en de Financial Times verkozen tot Benelux Financial Advisor of the Year’.

ABN AMRO - Beste zakenbank

Volgens ABN AMRO heeft de inzet om op de thuismarkt marktaandeel terug te winnen zo zijn vruchten afgeworpen en is dit niet onopgemerkt gebleven.Het is bemoedigend te zien dat onze inspanningen ook door opinieleiders in de bankensector worden erkend,” aldus Hugo Peek, Head of Corporate Finance & Capital Markets bij ABN AMRO.

ABN stoot Rabo van #1
De afgelopen jaren hebben vier grote banken elkaar afgelost als beste in de categorie voor beste Nederlandse zakenbank. ABN AMRO heeft dit jaar het stokje overgenomen van de Rabobank. In 2012 was BNP Paribas de grote winnaar en in 2011 nog de ING. Beste bank op internationaal vlak was dit jaar UBS. Drie jaar geleden nog weggeschreven als één van de slachtoffers van de financiële crisis, nu er boven op geholpen door Sergio Ermotti, Chief Executive Officer. Beste internationale zakenbank is Bank of America Merrill Lynch geworden. Investment Banker Ken Moelis is benoemd tot investment banker van het jaar. Hij startte zijn eigen onderneming midden in de financiële crisis, maar zeven jaar later staat hij aan de top, aldus het magazine.

Euromoney awards
Euromoney is een financieel magazine gespecialiseerd in ‘wholesale activities’. De internationale award wordt jaarlijks uitgereikt en omvat meer dan 20 product categorieën, best-in-class awards in alle regio’s en de beste banken in bijna 100 landen. De jury bestaat uit zowel redacteuren en journalisten van het vakblad, als de research afdeling. De banken en bankiers worden beoordeeld op leiderschap, innovatie en momentum in de markt.