Cryptomarkt heeft er met Finst nieuw beleggingsplatform bij

13 januari 2023 Banken.nl 2 min. leestijd

Cryptobeleggers hebben er als het gaat om de keuze voor een beleggingsplatform een nieuwe optie bij: Finst. Het cryptohandelsplatform is opgericht door voormalig DeGiro-werknemers en hoopt binnen vijf jaar uit te groeien tot het grootste crypto-platform in Europa.

Finst stelt de kloof tussen particulieren en professionele beleggers te willen overbruggen door “maximale veiligheid en transparantie” te bieden tegen “de laagste transactiekosten in Nederland”.

De initiatiefnemers – met DeGiro-oprichter Gijs Nagel als een van de drijvende krachten – hopen tien jaar na de oprichting van de online broker wederom de beleggersmarkt te verstoren. Finst noemt de huidige cryptomarkt overvol, maar ondoorzichtig. Ook zouden de transactiekosten veel te hoog zijn. Finst zelf beweert dat zijn tarieven 82% lager liggen dan die van zijn concurrenten.

Cryptomarkt heeft er met Finst nieuw beleggingsplatform bij

Naast de te hoge kosten hamert Finst ook op het vergroten van de veiligheid in de sector. Niet gek, de bitcoin is (mede door alle perikelen rondom FTX) sinds november 2021 maar liefst driekwart in waarde gedaald – de markt kan dus wel wat stabiliteit gebruiken.

Om die maximale veiligheid te bieden werkt Finst samen met Fireblocks (een aanbieder van walletmanagement) en stelt het alle digitale activa van klanten in een separate entiteit te bewaren. Daarnaast wordt al het geld van klanten aangehouden bij online bank bunq.

“De digitale activa-industrie moet verbeteren op het gebied van veiligheid, transparantie en risicobeheer”, vat Maria Gallo samen. Volgens de Chief Compliance Officer van Finst zou het binnen de crypto-sector de norm moeten worden om de activa van klanten te scheiden van de activa van de aanbieder. “We hebben aanzienlijk geïnvesteerd in veiligheid en corporate governance om onze klanten een vertrouwd en betrouwbaar platform te bieden.”

Betrouwbaar, kwalitatief en veilig

“We zijn verheugd om een crypto-platform te lanceren dat echt alle soorten investeerders ten goede zal komen en de hoogste normen in de branche zal stellen”, vult Julien Vallet (co-founder en CEO) zijn collega aan. “In tegenstelling tot veel aanbieders handelen we niet tegen onze klanten, brengen we geen verborgen kosten in de vorm van spread in rekening en houden we ons niet bezig met risicovolle activiteiten zoals het uitlenen van munten.”

“In het verleden hebben we bewezen dat het mogelijk is om een betrouwbaar, kwalitatief hoogstaand en veilig investeringsplatform aan te bieden tegen uitzonderlijke lage kosten. En dat zullen we met Finst ook doen”, besluit Vallet.