RMB Short Duration Bond beste nieuwe fonds

11 juli 2014 Banken.nl 1 min. leestijd
Profiel

Het RMB Short Duration Bond Fund van BNP Paribas is in het kader van de Global Investor/ISF Investment Excellence Awards uitgeroepen tot beste nieuw fonds van het jaar (‘Fund Launch of the Year). Deze awards geven erkenning aan ‘buitengewone bijdragen’ aan het vermogensbeheer en de financiële dienstverlening over de laatste 12 maanden.

Chinese offshore obligaties in renminbi

Het innovatieve fonds dat in maart 2014 is gelanceerd, biedt beleggers toegang tot aantrekkelijke Chinese offshore obligaties in renminbi (RMB) met een relatief hoge rente en een korte gemiddelde looptijd van ongeveer 2,5 jaar. Deze obligaties kunnen aantrekkelijk zijn voor beleggers in een macro-economisch klimaat waarin de rente in veel belangrijke economieën wellicht omhoog gaat. Zij profiteren waarschijnlijk ook van een verdere waardestijging van de renminbi. Het fonds is momenteel geregistreerd voor verkoop in Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Singapore en Spanje.

BNP Paribas - Fonds

Global Investor/ISF

Global Investor/ISF is een vlaggenschippublicatie van Euromoney Institutional Investor plc. dat thema’s belicht zoals vermogensbeheer, financiële dienstverlening en effectenhandel.