Welten beleeft met overname Carrierecafe opnieuw groeispurt

03 oktober 2022 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Detacheerders Welten en Carrierecafe hebben de krachten gebundeld. Hierdoor is het personeelsbestand van Welten verder gegroeid naar ruim duizend financiële professionals. De detacheerder laat weten dat het 100% van de geplaatste en uitstaande aandelen van Carrierecafe heeft overgenomen. Over de hoogte van de bedragen wordt geen mededeling gedaan.

Sinds de komst van investeerder One Two Capital heeft de detacheerder zijn zinnen gezet op een commerciële groeiversnelling met behulp van een actieve buy & build strategie. Zo nam het bedrijf in december 2021 ook al detacheerder Bold People over. Met de tweede overname binnen twaalf maanden stelt Welten de onbetwiste marktleider te zijn in het opleiden en detacheren van professionals in de financiële sector.

“Wij stellen alles in het werk om de hoogste kwaliteit dienstverlening te leveren”, stelt Chris Baelemans. Volgens de CEO van de Welten Groep komen carrière- en ontwikkelpaden samen bij Welten, en dat zou zorgen voor een versnelling en een voorsprong van zowel de professionals als de opdrachtgevers van de detacheerder. “Carrierecafe zal ons verder versterken in deze missie.”

Welten beleeft met overname Carrierecafe opnieuw groeispurt

Baelemans omschrijft Carrierecafe als een begrip in de markt. “Een echte kwaliteitsspeler in het midden- en hogere segment professionals bij veel van onze gezamenlijke opdrachtgevers. Met deze krachtenbundeling verstevigen wij onze positie als full service HR-partner en zijn wij nog beter in staat onze opdrachtgevers door de hele waardeketen te garanderen van duurzame inzetbaarheid van financieel talent.”

‘Can do’

“We bouwen met Welten Groep aan een onderscheidend house of brands in de financiële sector”, vult Casper Bannet (managing partner bij One Two Capital) zijn collega aan. Bannet noemt de krachtenbundeling met Carrierecafe een fantastische stap voor Welten.

“De ondernemende cultuur van Carrierecafe past goed bij de ‘can do’ mentaliteit van de bedrijven in de Welten Groep. Dit kenmerkt zich onder meer door de sterke omzetgroei van beide organisaties, in een markt gekenmerkt door grote arbeidskrapte. Carrierecafe zal als volwaardig zelfstandig merklabel actief blijven binnen de Welten Groep.”