Detacheerders Welten en Bold People bundelen krachten

05 januari 2022 Banken.nl 2 min. leestijd
Profiel

Detacheerders Welten en Bold People hebben hun krachten gebundeld. Met de nieuwe samenwerking stelt Welten de volgende stap te hebben gezet in de recent aangekondigde groeiversnellingsstrategie – sinds de komst van investeerder One Two Capital is de detacheerder namelijk actief bezig met een ‘buy & build’ strategie.

Volgens Welten-CEO Chris Baelemans stond Bold People al een tijdje op het lijstje met mogelijke versterkingen. “We bedienen veelal dezelfde opdrachtgevers en onder de bezielende leiding van CEO Heidi Scholtens is Bold People uitgegroeid tot een aantrekkelijke recruitmentmagneet voor jonge financials. Met deze krachtenbundeling bieden wij onze opdrachtgevers nog meer garanties op de instroom en duurzame inzetbaarheid van financieel talent en verstevigen we onze positie als full service HR-partner.”

Met de komst van Bold People, groeit het Welten concern naar ruim 800 financiële professionals. De overname van de detacheerder betreft een aandelentransactie, waarbij Welten Groep 100% van de geplaatste en uitstaande aandelen van Bold People overneemt.

Detacheerders Welten en Bold People bundelen krachten

“Het bij elkaar brengen en optimaliseren van ondernemerschap is wat mij en mijn business partner Arthur Wolff drijven”, legt Casper Bannet (managing partner One Two Capital) uit. “Omdat de beide bedrijven elkaar naast marktfocus ook in de ondernemingscultuur aanvullen, geloven we in een versnelde groei en synergie. Bold People fungeert als volwaardig merklabel in het Welten concern en blijft onder de leiding van Heide Scholtens opereren.”

Carrièreversneller

Scholtens legt daarbij uit dat de samenwerking ook voordelen biedt voor zijn gedetacheerde werknemers. Volgens de Bold People-CEO maakt het partnership namelijk een carrièreversnelling mogelijk. “Met de posities die Welten bemiddelt, ontstaat voor talenten een logisch en compleet carrièrepad en aantrekkelijk toekomstperspectief.

“Daarnaast geeft het in-house opleidingsplatform een extra prikkel voor onze professionals om het beste uit zichzelf te halen. Voor onze organisatie geeft de volwassenheid van systemen, gecertificeerde processen en de professionaliteit van ondersteunende afdelingen van Welten een duurzame boost aan onze onderneming”, aldus Scholtens.