Welten, UWV en De Kunners verlengen samenwerking middels partnership

30 november 2021 Banken.nl 1 min. leestijd

Twee jaar geleden sloegen Welten, UWV en De Kunners de handen ineen om langdurig werkzoekenden een kans te bieden om aan de slag te gaan in de financiële sector. En die samenwerking heeft zijn vruchten afgeworpen: meer dan honderd banen om precies te zijn. De drie betrokken partijen willen dit traject nu een structureel vervolg geven middels een éénjarig partnership.

De partners leggen uit dat de expertise van elk bedrijf het traject succesvol maakte. UWV zag de kans om mensen aan een baan te helpen, De Kunners herkenden de mismatch tussen vraag en aanbod voor werkzoekenden (en ontwikkelden nieuwe carrièrepaden als antwoord) en Welten is tot slot verantwoordelijk voor de intensieve omscholing van de deelnemers tot finance professionals.

Volgens Tof Thissen, algemeen directeur van de divisie WERKbedrijf van UWV, is het partnership van groot belang. “Een van de oplossingen voor de krapte op de arbeidsmarkt is dat mensen zich voldoende ontwikkelen qua kennis, vaardigheden en ervaring. Door de brug te slaan tussen ontwikkelen en de arbeidsmarkt kunnen mensen weer productief zijn en duurzaam inzet blijven.”

Welten, UWV en De Kunners verlegen samenwerking middels partnership

“Het partnership biedt mensen weer perspectief op de arbeidsmarkt”, vult Welten-CEO Chris Baelemans zijn collega aan. “Het is een prachtige samenwerking die inmiddels heeft geresulteerd in de plaatsing van meer dan 100 mensen, veelal bij banken. Mooi dat het een structureel vervolgt krijgt.”

Energie en motivatie

De partners stellen daarbij dat switchen van carrière makkelijker gemaakt moet worden. “Daarom selecteren we op energie en motivatie en niet op een cv”, geeft Giuseppe Canu van De Kunners aan. “Werkzoekenden worden nu in staat gesteld om hun competenties te laten zien in de financiële sector, iets wat zij kortgeleden nog niet voor mogelijk hielden.”